Με αρκετά υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν το γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ

 Runbeat Team   19:56 13-10-2021  

Με αρκετά υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν το γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ


Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά, εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος για τους Οδυσσέα Μουζενίδη, Ελίνα Τζένγκο, Σοφία Κεσσίδη, Αναστασία Ντραγκομίροβα και τον Τάσο Λατιφλάρι, όπου όλοι θέτουν υψηλούς στόχους για να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις από το 2021.

Η Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στον ακοντισμό, ενώ ήταν δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Κ20 του Ναϊρόμπι. Με μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ολοκλήρωσε την παρουσία του στις ηλικιακές κατηγορίες ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος ήταν τρίτος στη σφαιροβολία στη διοργάνωση του Ταλίν. Τόσο ο Μουζενίδης όσο και η Τζένγκο έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες τις Πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις τις οποίες συνδυάζουν με τις προπονήσεις τους.

 

Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, τονίζοντας πως: «Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν μαθήματα στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνεχίζουν τις προπονήσεις ενόψει των αγώνων του 2022. Ο Οδυσσέας θα μπει και στον κλειστό, ωστόσο ο στόχος για εκείνον είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Μόναχο. Με στόχο τη συμμετοχή του στην ίδια διοργάνωση θα προετοιμαστεί και ο Τάσος Λατιφλάρι, που φέτος πέτυχε 19,78 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ του στη σφαιροβολία. Η Ελίνα στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Κ23 θα κυνηγήσει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Ανδρών- Γυναικών στο Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου».

Όσον αφορά την Σοφία Κεσσίδη, το 2020 έριξε το βάρος της στις σχολικές υποχρεώσεις και κατάφερε να εισαχθεί στη Φαρμακευτική. Η αθλήτρια το 2021 απαλλαγμένη από το βάρος του διαβάσματος επέστρεψε δυνατά στις προπονήσεις κι έφτασε στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κ20. «Η Κεσσίδη φέτος γυμνάστηκε κανονικά και κατάφερε να πετύχει τις επιδόσεις που μπορούσε. Θεωρώ πως είναι μια αθλήτρια που σύντομα θα ρίξει 55,00 μ. με 56,00 μέτρα στην δισκοβολία», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για την 20χρονη αθλήτρια.

 

Από φέτος θα επιστρέψει στο αγώνισμα των συνθέτων η Αναστασία Ντραγκομίροβα, μετά το διάλειμμα ενός έτους από το αγώνισμα. «Έχουν περάσει 13 μήνες από το χειρουργείο στο γόνατο της. Το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί παρόλα αυτά για την ώρα κινούμαστε προσεκτικά, προκειμένου να αποφύγουμε οποιαδήποτε υποτροπή. Θα κάνει αγώνες και στον κλειστό, ωστόσο ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κ20 που θα γίνει το καλοκαίρι στο Κάλι της Κολομβίας», είπε κλείνοντας ο προπονητής.