Με δυνατές συμμετοχές η πρώτη ημερίδα της σεζόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Runbeat Team   15:26 10-02-2023  

Με δυνατές συμμετοχές η πρώτη ημερίδα της σεζόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας


Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα κλειστού στίβου το Σάββατο (11/02).

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα στη σάλα του ΣΕΦ, στον οποίο η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Η ακύρωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος θα οδηγήσει επιπλέον πρωταθλητές μας στη διοργάνωση και θα ανεβάσει το ενδιαφέρον.

Το τριπλούν των ανδρών θα είναι ένα από τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού θα συμμετάσχουν οι τρεις κορυφαίοι. Ο Ανδρέας Πανταζής έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 16,33 μ., ωστόσο κυνηγά μεγαλύτερα άλματα προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, καθώς βρίσκεται στην 19η με 18 αθλητές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Δημήτρης Τσιάμης έχει πετύχει φέτος 16,33 μ. και είναι ήδη εντός πρόκρισης (12ος), ενώ εντός πρόκρισης είναι και ο Νίκος Ανδρικόπουλος (16ος), ο οποίος έχει φέτος 16,05 μέτρα.

Η Ελένη Πόλακ έμεινε πίσω στις προπονήσεις λόγω της περιπέτειας με τον κόβιντ, ωστόσο μετείχε στην τελευταία ημερίδα του Αγίου Κοσμά, όπου είχε άλμα στα 4,40 μ. και καλές προσπάθειες στα 4,60 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα επιδιώξει να ανέβει υψηλότερα, προκειμένου να κερδίσει τις θέσεις (είναι 20η και προκρίνονται 18), που θα της δώσουν το δικαίωμα να αγωνιστεί στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Η Νικόλ Κυριακοπούλου προέρχεται από μικρή ενόχληση στο πόδι και θα αφήσει τον αγώνα.

 

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Αναΐς Καραγιάννη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια γρήγορη κούρσα στα 60 μ. εμπόδια. Οι δύο αθλήτριες έχουν ήδη ξεκινήσει τη σεζόν σε αγώνες στο εξωτερικό, με την Πεσιρίδου να πετυχαίνει 8.23 και την Καραγιάννη 8.34. Αμφότερες βρίσκονται εντός πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ την Τετάρτη (15/1) θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Βελιγραδίου και θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στο ράνκινγκ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Χαβά Ντελίου, που την Κυριακή έτρεξε την απόσταση σε 8.48 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20. Την ίδια επίδοση έχει πετύχει φέτος και η Σοφία Ιωσηφίδου.

Στο ύψος Δέσποινα Μαλταμπέ και Παναγιώτα Δόση θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες με στόχο επιδόσεις πάνω από το 1,80 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Αντώνης Μέρλος θα κυνηγήσει προσπάθειες πάνω από τα 2,20 μ., ενώ οι νεαρότεροι Ανδρέας Μίτα και Γιώργος Μανωλόπουλος θέλουν να βελτιώσουν τα φετινά τους 2,09 μ. και 2,06 μ., αντίστοιχα.

Στη σφαιροβολία Ανδρών ο Οδυσσέας Μουζενίδης με φετινό 19,41 μ. και ο Τάσος Λατιφλάρι με 19,12 μ. θα έχουν την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Αννίβα Οικονόμου, που κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών τον πρώτο λόγο έχει η Μαρία Μαγκούλια με φετινό 15,51 μέτρα.

Στο επί κοντώ Ανδρών, θα απουσιάζει ο Εμμανουήλ Καραλής – θα αγωνιστεί απευθείας στο Πρωτάθλημα – , ωστόσο η παρουσία του Γιάννη Ρίζο προμηνύει έναν καλό αγώνα. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 5,51 μ. και κυνηγάει άλματα πάνω από τα 5,60 μέτρα.

Στο μήκος Ανδρών ξεχωρίζει ο Νίκος Σταματονικολός με 7,55 μ. και στις γυναίκες η Βασιλική Χαϊτίδου με 6,13 μέτρα. Η Σπυριδούλα Καρύδη θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στο τριπλούν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει η Σωτηρία Ράπτη και η νεάνιδα Αναστασία Βοκοτοπούλου, που θα επιδιώξει να επαναλάβει το 12,70 μ. της ημερίδας του Αγίου Κοσμά για να κλείσει θέση για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Ενδιαφέρον θα έχουν τα αγωνίσματα των μεσαίων αποστάσεων με πολλούς αθλητές και αθλήτριες να έχουν ήδη κάνει καλά περάσματα από μίτινγκ στο εξωτερικό. Η Ανθή Κυριακοπούλου στα 800 μ. και 1.500 μ. φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ωραία κούρσα θα γίνει στα 800 μ. με τους Χάρη Ξενιδάκη, Μπάμπη Λαγό και Γιώργο Ματζαρίδη. Ο Σέργιος Διακοστεφανής μία εβδομάδα από το 3.55.10 στη Βουδαπέστη θα τρέξει και στην ημερίδα του ΣΕΦ με στόχο να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ του. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει και ο Παναγιώτης Πετρουλάκης. Ο Μάριος Αναγνώστου θα τρέξει στα 3.000 μ., απόσταση στην οποία έχει πετύχει φέτος 8.09.40.

 

Στα 60 μ. των Ανδρών ξεχωρίζει ο Δημήτρης Χρυσάφης που με 6.75 έχει την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα και ο κορυφαίος των τελευταίων ετών Γιάννη Νυφαντόπουλο, που έχει τρέξει την απόσταση σε 6.80.

Στις γυναίκες θα απουσιάζουν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και η Άρτεμις Αναστασίου φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο. Η έμπειρη αθλήτρια αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γάνδη κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση πετυχαίνοντας 7.54, ενώ σε ημερίδα στον Άγιο Κοσμά έχει σημειώσει 17.35 στα 150 μέτρα.

Οι Δέσποινα Μουρτά, Ανδριάνα Φέρρα και Κορίνα Πολίτη αναμένεται να ξεκινήσουν τη σεζόν με συμμετοχή στα 300 μέτρα.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί με τα αγωνίσματα των αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας Κ16.