Με επτά Ολυμπιονίκες η τελική λίστα συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   12:00 24-02-2023  

Με επτά Ολυμπιονίκες η τελική λίστα συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, το οποίο ξεκινά στις 2 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις τελικές συμμετοχές. Παρόντες θα είναι σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες, όμως θα υπάρχουν και σημαντικές… απώλειες όπως αυτή του Mondo Duplantis, ο οποίος αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τελικές συμμετοχές ανά αγώνισμα

Τελικές συμμετοχές ανά αγώνισμα και οι κορυφαίες επιδόσεις της σεζόν

Στη λίστα με τις συμμετοχές βρίσκονται αρκετοί Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί πρωταθλητές.

Ανάμεσα στους επτά Ολυμπιονίκες που θα αγωνιστούν βρίσκεται και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος διεκδικεί τον τρίτο του σερί τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Επίσης παρόντες θα είναι οι Ολυμπιονίκες Lamont Marcell Jacobs (60m), Karsten Warholm (400m), Jakob Ingebrigtsen (1500/3000m) και Pedro Pichardo (άλμα τριπλούν) στους άνδρες και Malaika Mihambo (άλμα εις μήκος) και  Nafissatou Thiam (πένταθλο) στις γυναίκες.

Συνολικά, 15 πρωταθλητές του Τορούν - και οι δύο Ολλανδικές ομάδες σκυταλοδρομίας 4x400 μέτρων - θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ., η Femke Bol θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τους τίτλους της στα 400 μ.και στα 4Χ400 μέτρα, ενώ ο Jakob Ingebrigtsen θα μπορούσε να ανεβάσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών μεταλλίων του σε 11, εάν υπερασπιστεί τον τίτλο του σε 1500μ. και 3000μ.

Η ελληνική αποστολή, όμως ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο. Ο Δημήτριος Τσιάμης θα είναι ο γηραιότερος αθλητής που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση (είναι 42 ετών), ενώ ο νεότερος στην Κωνσταντινούπολη θα είναι ο 16χρονος (16 ετών και 267 ημερών για την ακρίβεια) αθλητής των 400μ. από την Ανδόρα, Duna Vinals.