Με κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!

 Runbeat Team   13:16 08-02-2024  

Με κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!


Παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του ερχόμενου καλοκαιριού! Πιο συγκεκριμένα, τα μετάλλια αποκαλύφθηκαν σήμερα (08/02) και θα «φέρουν» κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ και ένα εξάγωνο κομμάτι του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε κάθε ένα από τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους Ολυμπιονίκες του ερχόμενου καλοκαιρού, υπάρχει το λογότυπο «Paris-2024» και ένα σιδερένιο εξάγωνο από τον Πύργο του Άιφελ.

Πάνω στα μετάλλια απεικονίζονται χαραγμένες οι μορφές της θεάς της νίκης, Αθηνάς, το Παναθηναϊκό στάδιο και η Ακρόπολη, όπως απαιτείται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Οι διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού εξασφάλισαν μία ειδική άδεια για να υπάρχει πάνω στα μετάλλια και το σύμβολο της πόλης, ο Πύργος του Άιφελ.

 

«Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ίχνος στις μνήμες των ανθρώπων για το πώς θα είναι αυτοί οι Αγώνες» (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου και 28 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής των τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε: «με το πιο όμορφο σύμβολο που μας ανήκει», τον Πύργο του Αϊφελ, που υποδέχτηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

Σε κάθε μετάλλιο θα περιλαμβάνονται 18 γραμμάρια από μέταλλο του Πύργου του Άιφελ, το οποίο αφαιρέθηκε από κομμάτια του ιστορικού συμβόλου και προέρχονταν από ανακαινίσεις του μνημείου. Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο μέταλλο φυλάσσονταν κρυφά σε υπόστεγα στα προάστια του Παρισιού.

 

Τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους φετινούς Αγώνες θα κατασκευαστούν από το νομισματοκοπείο του Παρισιού, θα έχουν διάμετρο 85 mm, πάχος 9,2 mm. Όπως επίσης έγινε γνωστό, τα τρία μετάλλια θα έχουν διαφορετικά βάρη και συγκεκριμένα 529 g για το χρυσό, 525 g για το αργυρό και 455 g για το χάλκινο.

Με κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού! runbeat.gr