Με κορυφαίους αθλητές ξεκινούν στις 28/01 τα «χρυσά» μίτινγκς κλειστού στίβου

 Runbeat Team   11:48 13-01-2022  

Με κορυφαίους αθλητές ξεκινούν στις 28/01 τα «χρυσά» μίτινγκς κλειστού στίβου


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου για τους πρώτους τους αγώνες στον κλειστό στίβο. Ήδη σε όλο τον κόσμο διεξάγονται αρκετές ημερίδες, ενώ σε δυόμισι εβδομάδες έχει προγραμματιστεί η πρώτη «χρυσή» συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου στην Καρλσρούη. Απώτερος στόχος για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που είναι προγραμματισμένο για τοτριήμερος 18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Τα μίτινγκς που θα διεξαχθούν ως τότε είναι πολύ χρήσιμα για τους αγωνιζόμενους καθώς θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Ο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας περιλαμβάνει φέτος επτά «χρυσές» συναντήσεις που ολοκληρώνονται στις 2 Μαρτίου στη Μαδρίτη.

Ήδη κορυφαίοι αθλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε ένα ή περισσότερα μίτινγκ και συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Mondo Duplantis θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του τόσο στην Καρλσρούη όσο και στο Μπέρμιγχαμ. Η «ασημένια» Ολυμπιονίκη των 800 μέτρων, Keely Hodgkinson θα είναι επίσης στο Μπέρμιγχαμ, ενώ στο Μιλρόους θα πρωταγωνιστήσουν η Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα Athing Mu, ο ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Ryan Crouser, η Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ Katie Nageotte και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60μ. κλειστού στίβου το 2016 Trayvon Bromell, ο οποίος θα τρέξει επίσης στο New Balance Indoor Grand Prix, όπου θα έχει ως κύριο αντίπαλο τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, τον Grant Holloway.

Στο μίτινγκ Hauts-de-France Pas-de-Calais θα αγωνιστεί ο Ολυμπιονίκης στα 100μ Marcell Jacobs, ο Ολυμπιονίκης στα 1500m Jakob Ingebrigtsen και η Gudaf Tsegay, η οποία επιστρέφει στο μέρος που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ. κλειστού στίβου πέρυσι όμως αυτή τη φορά θα αγωνιστεί στο μίλι. Ένα χρόνο μετά τη… κόντρα τους στα 3000 μέτρα στο Lievin, η τριάδα Getnet Wale, Selemon Barega και Lamecha Girma θα αγωνιστεί ξανά στο Τορούν.

Η βαθμολόγηση των αθλητών στον κλειστό στίβο για το 2022 έχει ως εξής:

Οι γυναίκες θα βαθμολογηθούν στα εξής αγωνίσματα: 400μ., 1500μ., 60μ. εμπόδια, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος

Οι άνδρες θα βαθμολογηθούν στα εξής αγωνίσματα: 60μ., 800μ., 3000μ./5000μ., άλμα στο επί κοντώ, τριπλούν, σφαιροβολία

Τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή θα υπολογίζονται στη συνολική βαθμολογία του. Ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους σε κάθε βαθμολογική κατηγορία στο τέλος του γύρου θα ανακηρυχθεί νικητής και θα του απονεμηθεί ένα μπόνους 10.000 δολαρίων και θα του δοθεί κάρτα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Τα «χρυσά» μίτινγκς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον κλειστό στίβο:

• 28 Ιανουαρίου – INIT Indoor Meeting, Καρλσρούη, Γερμανία

meeting-karlsruhe.de

• 29 Ιανουαρίου – Millrose Games, Μανχάταν Νέας Υόρκη, ΗΠΑ

millrosegames.org

• 6 Φεβρουαρίου – New Balance Indoor Grand Prix, Στέιτεν Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

nbindoorgrandprix.com

• 17 Φεβρουαρίου – Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais, Λιεβίν, Γαλλία

meetinglievin.com

• 19 Φεβρουαρίου – Müller Indoor Grand Prix, Μπέρμινχαμ, Ουκρανία

britishathletics.org.uk/events-and-tickets/muller-indoor-grand-prix-birmingham-2022/

• 22 Φεβρουαρίου – Copernicus Cup, Τορούν, Πολωνία

copernicuscup.pl

• 2 Μαρτίου – World Indoor Tour Madrid 2022, Μαδρίτη, Ισπανία

madridindoorathletics.es