Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023! (Pics)

 Runbeat Team   13:39 05-09-2023  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023! (Pics)


Για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Σκυταλοδρομία Λέσβου το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2023. Η Σκυταλοδρομία Λέσβου είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

 

130 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν νυχθημερόν σε 36 διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων η καθεμία, περιμετρικά του νησιού σε σύνολο 320 χιλιομέτρων μέσα από υπέροχα τοπία, εντυπωσιακούς γεωτόπους, παραδοσιακά χωριά αλλά και την μοναδικής αξίας προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες του φυσικού πλούτου και των τοπίων της Λέσβου. Η εκκίνηση έγινε στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, η σκυτάλη κινήθηκε βόρεια προς Μανταμάδο, Μόλυβο, Πέτρα, Άντισσα και έφτασε στις 9.30 το βράδυ στο Σίγρι στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, όπου είχε στηθεί ειδική πύλη για την εκδήλωση. Το Μουσείο υποστηρίζει την εκδήλωση από το ξεκίνημά της το 2018, μέσω της πράξης ‘Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου’ του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Βόρειο Αιγαίο 2014-2020’. Στη συνέχεια η σκυτάλη κινήθηκε νότια προς Ερεσσό, Καλλονή, Πολιχνίτο, Πλωμάρι, Γέρα και επέστρεψε μέσω της χερσονήσου της Αμαλής στο σημείο εκκίνησης στις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής. Η θέση της σκυτάλης παρακολουθείτο συνεχώς με σύστημα GPS, υπήρχε συνεχής συνοδεία αστυνομικού οχήματος και παρουσία διασώστη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ανάγκης.

Με μεγάλη επιτυχία η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023! (Pics) runbeat.gr

Ιδιαίτερες στιγμές της φετινής σκυταλοδρομίας ήταν η συμμετοχή των κοριτσιών της Ροζ Δύναμης τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή της Καλλονής και η μεταφορά της σκυτάλης στα τελευταία μέτρα το απόγευμα της Κυριακής ως την πλατεία Σαπφούς από τα παιδιά της Κυψέλης. Την εκδήλωση έκλεισε η Μαρία Κάσσου, πρωταθλήτρια δρόμων μέσων αποστάσεων από τη Λέσβο, με σπουδαίες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τους χορηγούς, τους τοπικούς φορείς που οργάνωσαν παράλληλες εκδηλώσεις σε σημεία αλλαγής της σκυτάλης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Ελληνική Αστυνομία, την Λιμενική Αστυνομία και όλες και όλους, μέλη και μη του Συλλόγου που μετέφεραν τη σκυτάλη περιμετρικά της Λέσβου, του πανέμορφου νησιού-γεωπάρκου της UNESCO.

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού και πάλι σε ένα χρόνο από σήμερα!

Με μεγάλη επιτυχία η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023! (Pics) runbeat.gr