Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΟΕ με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του αθλητισμού»

 Runbeat Team   14:32 15-09-2022  

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΟΕ με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του αθλητισμού»


Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του αθλητισμού» και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τον Ομοσπονδιών. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού

προγράμματος RINGS στο οποίο μετέχει η ΕΟΕ.

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ημερίδα. “Ήταν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που αφορούσε στον τρόπο λειτουργίας τον Ομοσπονδίας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διαπίστωσα ακούγοντας τους ομιλητές, πως εμείς ως ΣΕΓΑΣ είμαστε ήδη στη σωστή κατεύθυνση”, είπε.

 

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε η παρουσίαση του προγράμματος RINGS project, από την Heidi Pekkola, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Dr. Norbert Schütte, καθηγητής στο Τμήμα Αθλητικής Οικονομίας, Αθλητικής Κοινωνιολογίας και Ιστορίας του Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg Mainz, αλλά και συγγραφέας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ανέλυσε το στρατηγικό σχεδιασμό, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που συναντά κανείς στην πορεία, τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων κ.α.