Με μία νέα διαδρομή-πρόκληση θα διεξαχθεί στις 5/2/2023 το Ρέτζακας Trail Run

 Runbeat Team   12:02 16-12-2022  

Με μία νέα διαδρομή-πρόκληση θα διεξαχθεί στις 5/2/2023 το Ρέτζακας Trail Run


Με την κλασική του διαδρομή, αλλά και έναν νέο αγώνα-πρόκληση θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στα Πλοκαμιανά Ιναχωρίου το Ρέτζακας Trail Run.

Ο Ρετζακας Challenge είναι ο νέος, μεγαλύτερος, πιο απαιτητικός και με έντονες εναλλαγές αγώνας του Ρέτζακα Trail Run.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή περίπου 27χλμ και +1550m θετικής υψομετρικής (αναμονή τελικής εξακρίβωσης), που με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών διέρχεται από τα χωριά Βάθη, Παππαδιανά, Κεφάλι, Περιβόλια και Τζιτζιφιά με πέρασμα μπροστά από τον καταρράκτη “Ρέτζακα” (τον μικρό). Είναι μια διαδρομή-πρόκληση και πρόσκληση να γνωρίσετε τα χωριά, τις στράτες, τα μονοπάτια, τις αυλές, τις πηγές, την ενδοχώρα και είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν νέες προκλήσεις μέσω του ορεινού τρεξίματος.

Καθώς διαμορφώναμε την νέα και μεγαλύτερη διαδρομή διαπιστώσαμε ότι αυτή θα ενώσει τα 3 και δυστυχώς κλειστά σχολεία (Πλοκαμιανών, Βάθης Αγ. Αθανάσιος και Περιβολίων), θα ενώσει τα 6 χωριά του Ιναχωρίου (Πλοκαμιανά, Βάθη, Παππαδιανά, Κεφάλι, Περιβόλια, Τζιτζιφιά) και θα περάσει είτε απ' έξω είτε πολύ κοντά από 9 εκκλησίες. Και για όσους "πιστεύουν" στην αριθμολογία και στα "σημάδια", 3x9 = 27χλμ όσο περίπου η προσωρινή μέτρηση του Ρέτζακας Challenge».

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η κλασική διαδρομή των 8,5χλμ «Ρετζακας Entry» με εκκίνηση και τερματισμό το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών.

Η διαδρομή είναι κατάλληλα για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση μέσω του τρεξίματος ή του δυνατού βαδίσματος.

Οι εγγραφές αναμένεται να ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.