Με νέα ονομασία και άλλες διαδρομές οι αγώνες Φαέθων στην Ελασσόνα

 Runbeat Team   16:17 10-03-2022  

Με νέα ονομασία και άλλες διαδρομές οι αγώνες Φαέθων στην Ελασσόνα


Κλείνοντας φέτος 10 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή του, το Faethon Olympus Marathon αλλάζει μορφή καθώς οι διοργανωτές θεώρησαν ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές.

Αρχικά ο αγώνας αλλάζει όνομα και γίνεται Faethon Skyrace όμως θα συνεχίσει να γίνεται το 2ο σαββατοκύριακο του Ιουλίου στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.

 

Οι βασικές αλλαγές θα είναι στις διαδρομές. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Η διαδρομή του F.O.M 44χλμ +3400m σταματάει να υφίσταται όπως και η διαδρομή του Rupicapra 20χλμ +1500m.

Πλέον η διοργάνωση θα απαρτίζεται μόνο από 2 διαδρομές, οι οποίες θα γίνονται χρονικά την 2η Κυριακή του Ιουλίου.

Η καινούργια διαδρομή της διοργάνωσης ονομάζεται Faethon Skyrace 25χλμ +1800μ. (η τελική μέτρηση της διαδρομής θα γίνει την προσεχή άνοιξη όπου θα έχουμε τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα της διαδρομή στο 100%).

Η νέα κύρια διαδρομή του αγώνα θα γίνεται στο ίδιο τερέν που γινόταν ο FOM και Rupicapra, φτάνοντας σε υψόμετρο 2520μ., περίπου στην κορυφή Χότζας.

Η 2η διαδρομή είναι η κλασσική του Faethon Trail 14χλμ +400μ. που μένει ίδια όπως την ξέρουμε.

Και οι 2 αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 με εκκίνηση και τερματισμό τον Κοκκινοπλό όπως γινόταν με τον Φαέθων 10 χρόνια τώρα.

 

Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για όλους μας, ένας νέος ανοίγει με νέα διαδρομή που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αθλητικό κοινό. Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει από μέρους μας είναι οι αξίες του Φαέθων, το οικογενειακό κλίμα και ο σεβασμός στον αθλητή!».

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 14 Απριλίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη νέα ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.faethonrace.gr.