Με πέντε διαδρομές διεξάγεται στις 7 Απριλίου το Poikilo Rocky Mountain 2024

 Runbeat Team   10:44 15-03-2024  

Με πέντε διαδρομές διεξάγεται στις 7 Απριλίου το Poikilo Rocky Mountain 2024


Στις 7 Αριλίου θα διεξαχθεί το Poikilo Rocky Mountain 2024, το οποίο διοργανώνει ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος «Οδυσσέας» στο Ποικίλο Όρος της Αττικής.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες, δύο μεγάλοι απόστασης 29 και 18 χιλιομέτρων, δύο μικροί απόστασης 10 και 4 χιλιομέτρων και ένας παιδικός 1 χιλιομέτρου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου.

 

Η προκήρυξη του Poikilo Rocky Mountain 2024 αναφέρει τα εξής:

«1. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο αγώνας διεξάγεται στις 7 Απριλίου 2024 στο Ποικίλο Όρος της Αττικής. Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00 π.μ. από την πλατεία Πανοράματος της Πετρούπολης (Αγίου Πολυκάρπου και Κερασόβου, Χάρτης ), όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Πρόγραμμα Αγώνα:

· 8:00 - 10:00 Λειτουργία γραμματείας και παραλαβή αριθμών ΜΟΝΟ για τους δύο μικρούς αγώνες 10km και 4km,

ΠΡΟΣΟΧΗ, για τους δύο μεγάλους αγώνες 29km και 18km η γραμματεία θα λειτουργήσει την προηγούμενη μέρα του αγώνα (σε ώρα και μέρος που θα ανακοινωθεί).

· 9:00 Εκκίνηση των δύο μεγάλων διαδρομών 29km και 18km

· 10:00 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 1km

· 10:30 Εκκίνηση μικρών διαδρομών 10km και 4km

· 14.30 Απονομές Επάθλων

2. ΑΠΟΔΟΧΗ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με τη δήλωση συμμετοχής του ο αθλητής οφείλει να επιλέξει μία από τις διαδρομές του αγώνα και ταυτόχρονα θεωρείται ότι αποδέχεται τον παρόντα κανονισμό του αγώνα.

Στους αγώνες των 29Km και 18km δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών, ενώ το κατώτατο όριο για τους αγώνες των 10km και 4km είναι τα 12 έτη με σύνεση του γονέα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.pdsodysseas.gr

Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

· 25€ για την μεγάλη διαδρομή Poikilo Rocky Mountain 29km

· 20€ για την διαδρομή Poikilo Terra Petra 18km

· 15€για την διαδρομή Poikilo UpDown 10km

· 10€ για την μικρή διαδρομή Poikilo Fun 4km

· Δωρεάν για τον παιδικό αγώνα 1km

Επιστροφή χρημάτων θα γίνεται μέχρι τη λήξη των εγγραφών πλην των τραπεζικών & διαχειριστικών εξόδων(Παράγραφος 30).

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα λόγω έκτακτων συνθηκών ισχύει η εγγραφή των αθλητών για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Ηλεκτρονικά κατά την διαδικασία εγγραφής.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ: Για να γίνει ομαδική εγγραφή, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αθλητές στην ομάδα, και θα υπάρχει έκπτωση 2 € ανά αθλητή σε όποια διαδρομή επιλέξετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected] για να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο ομαδικής εγγραφής.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα.

ΤΟ START PACK ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Αναμνηστικό του αγώνα

· Αριθμό Συμμετοχής(Bib Number)

· Τσιπ Χρονομέτρησης

· Δώρα Χορηγών

· Ενεργειακή Μπάρα

· Παγωτό

· Καφέ

· Υπηρεσία φύλαξης αντικειμένων

· Live εξαγωγή αποτελεσμάτων

· Φωτογραφικές υπηρεσίες

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Α) Στους δύο μεγάλους αγώνες των 29Km και 18km θα υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες βραβεύσεων.

ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ανδρών (18-39)

2. Ανδρών (40-49)

3. Ανδρών (50-59)

4. Ανδρών (60+)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Γυναικών(18-39)

2. Γυναικών(40-49)

3. Γυναικών (50+)

Β) Στους αγώνες των 10km και 4km θα υπάρχει μια γενική κατηγορία ανδρών και μία γενική κατηγορία γυναικών.

4. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Α) Poikilo Rocky Mountain 29km

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κατά κύριο λόγο μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 60/40

28.980m απόσταση

1711m+ υψομετρική διαφορά

18km μονοπάτια

10,5km χωματόδρομος

350m άσφαλτος

Β) Poikilo Rocky Terra Petra 18km

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κατά κύριο λόγο μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 55/45

18.400m απόσταση

937m+ υψομετρική διαφορά

9.180m μονοπάτια

8.870m χωματόδρομος

350 m άσφαλτος

Γ) Poikilo UpDown 10km

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κατά κύριο λόγο μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 60/40

10.200m απόσταση

519m+ υψομετρική

5.550m μονοπάτια

4.100m χωματόδρομος

350m άσφαλτο

 Δ) Poikilo Fun race 4km

Η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδιασμένη για αρχάριους δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν-γνωρίσουν το Ορεινό τρέξιμο χωρίς υπερβολές, ακολουθεί μονοπάτια και δασικούς δρόμους σε αναλογία 50/50

1000m απόσταση

90m+ υψομετρική

2.100m μονοπάτια

1.550m χωματόδρομος

350m άσφαλτο

Ε) Rockάκι 1Κm

Η διαδρομή του παιδικού αγώνα είναι μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

1000m απόσταση

5+ υψομετρική

200m μονοπάτια

800m χωματόδρομος

Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 181 μέτρα και το ψηλότερο στα 452 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας έχει κυκλική μορφή και περνά από τα όρια Πετρούπολης, Ασπροπύργου, Σκαραμαγκά, Χαϊδαρίου, Κηπούπολης και Καματερού.

Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων ότι το τερέν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία (σαθρό έδαφος και πέτρες) ενώ όλα τα μονοπάτια είναι τεχνικά και απαιτητικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις διαδρομές του αγώνα.

5. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στη διοργάνωση.

6. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ:

• O ΑΓΩΝΑΣ Poikilo Rocky Mountain 29km έχει όριο και κλείνει ακριβώς σε εξίμισι ώρες (6:30') μετά την εκκίνηση. Υπάρχουν τρία (3) ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα:

• Σημείο 1ο(πόρτα): στο 12Km σε 2:30΄ ώρες

• Σημείο 2ο(πόρτα): στο 17Km σε 3:45΄ ώρες

• Σημείο 3ο(πόρτα): στο 22km σε 4:45' ώρες

• Όριο Τερματισμού σε 6:30' ώρες

• O ΑΓΩΝΑΣ Poikilo Rocky Terra Petra 18km έχει όριο και κλείνει ακριβώς σε τέσσερις (4:30') ώρες μετά την εκκίνηση.

 Υπάρχει ένα (1) ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα:

• Σημείο (πόρτα): στο 11Km σε 2:30΄ ώρες

• Όριο Τερματισμού σε 4:30' ώρες

• OI ΑΓΩΝΕΣ Poikilo UpDown 10km και Poikilo Fun 4km έχουν όριο αποκλεισμού τις τρεις (3) ώρες μετά την εκκίνηση.

Τα σημεία αποκλεισμού ορίστηκαν για την ασφάλεια των αθλητών και για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτά τα σημεία στους χρόνους που αναφέρονται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν το chip χρονομέτρησης και το νούμερο τους.

Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο (των ωρών που έχει οριστεί για κάθε αγώνα) κρίνεται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και θεωρούνται άκυροι

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών στα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, συγκεκριμένα: ·

Αγώνας Poikilo Rocky Mountain 29 Km: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν πέντε σημεία με πόσιμο νερό ισοτονικό , Cola, φρούτα, γλυκά και αλμυρά σνακς στο: 6,5 km, 12km, 17,5km, 22 km, 25,5 km. ·

Αγώνας Poikilo Terra Petra 18km: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν τρία σημεία με πόσιμο νερό ισοτονικό , Cola, φρούτα, γλυκά και αλμυρά σνακς στο: km. 6,5 km, 11 km και 14,5km. ·

 Αγώνας Poikilo UpDown 10 km : Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας (νερό , Cola) στο 5 Km, ΔΕΝ θα υπάρχει τροφοδοσία κατά το μήκος της διαδρομής. ·

Αγώνας Poikilo Fun 4 km: Δεν θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας κατά μήκος της διαδρομής.

8. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται για πινακίδες κατευθυντικές της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής. Η σταθερή σήμανση των μονοπατιών που χρησιμοποιεί ο αγώνας είναι επαρκής, όπως επίσης και το ίδιο το ίχνος των μονοπατιών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απώλειας της σωστής διαδρομής από τους αθλητές.

9. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κατόπιν αποφάσεως της οργανωτικής επιτροπής οι συμμετέχοντες στους δύο μεγάλους αγώνες, των 29km και 18km υποχρεούνται να φέρουν υδροδοχείο ή ποτήρι νερού τα οποία θα μπορούν να γεμίσουν στα προκαθορισμένα σημεία υδροδοσίας. Η οργανωτική επιτροπή δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν άλλο συγκεκριμένο εξοπλισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ Θα πραγματοποιηθεί αιφνίδιος έλεγχος του υποχρεωτικού εξοπλισμού, και θα υπάρξουν ακυρώσεις αθλητών.

10. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας.

11. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

12. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ).

13.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε, με ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

14. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

15. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι εννέα. Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές.

16. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων εκδίδεται, εφόσον είναι εφικτό, μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

17. ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Την επιτροπή του αγώνα αποτελούν: Ο Διευθυντής του Αγώνα, ο Υπεύθυνος Χάραξης, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας και ο Υπεύθυνος Κριτών. Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει.

18. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με ομάδα διάσωσης και ιατρό για τους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Εφόσον ο γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του. Σε πλήρη ετοιμότητα θα υπάρχει ομάδα διάσωσης από εθελοντές διασώστες, γιατρούς, ασθενοφόρο.

19. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

20. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής, 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά.

21. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ: Δεν δίδονται χρηματικά έπαθλα.

22. ΕΠΑΘΛΑ: Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις άνδρες νικητές και στις τρεις γυναίκες νικήτριες της γενικής κατάταξης και αυτοί θα εξαιρεθούν από της επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες. όπως επίσης και στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Αναμνηστικό έπαθλο θα δοθεί και στην πολυπληθέστερη ομάδα.

23. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο δίνεται μόνο στους αθλητές που τερματίζουν μέσα στο χρονικό όριο εγκυρότητας των αγώνων. Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως επίδοσης, τιμώνται με το ίδιο μετάλλιο. Τα μετάλλια επιδίδονται στους αθλητές στον τερματισμό τους. Αν υπάρξουν δώρα των χορηγών του αγώνα, θα κληρωθούν μετά το πέρας των απονομών. Δώρα θα παραλάβουν μόνο όσοι αθλητές είναι παρόν στην κλήρωση.

24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

25. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη διοργάνωση τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπησή του, στη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς λόγους.

26. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

27. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ: Αιτήματα ακύρωσης ήδη υποβληθέντων και οικονομικώς τακτοποιημένων εγγραφών γίνονται δεκτά μόνο κατόπιν γραπτού αιτήματος (με email στη διεύθυνση [email protected]) μέχρι την λήξη των εγγράφων του αγώνα. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης εγγραφής δεν γίνεται δεκτό.

Σε περίπτωση ακύρωσης, η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, μετά παρακρατήσεως 5€ για διαχειριστικούς λόγους. Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται μετά τον αγώνα».