Με σημαντικές συμμετοχές θα διεξαχθεί στις 5/12 ο 19ος Μινωικός Άθλος

 Runbeat Team   11:09 23-11-2021  

Με σημαντικές συμμετοχές θα διεξαχθεί στις 5/12 ο 19ος Μινωικός Άθλος


Λίγες ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του 19ου Μινωικού Άθλου που και φέτος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών μαραθωνοδρόμων και υπερμαραθωνοδρόμων. Ο αγώνας των 70 χλμ διοργανώνεται και φέτος από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και το Σύλλογο Δρομέων υγείας Μεγαλόνησος με τη στήριξη των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Ηρακλείου την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην διαδρομή Φαιστός- Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ. στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός- Κνωσός που όμως δε θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

 

Παρών θα είναι και φέτος ο πολυνίκης της διαδρομής, Παντελής Καμπαξής, ο οποίος έχει νικήσει 13 φορές, ενώ είναι κάτοχος και του ρεκόρ διαδρομής έχοντας τερματίσει σε 4 ώρες και 32 λεπτά.

Από τις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Τσέχας πρωταθλήτριας Ευρώπης Lenka Horakova, η οποία έχει τρέξει άλλες δύο φορές τον αγώνα τερματίζοντας πρώτη, ενώ είναι και η κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες με χρόνο 5 ώρες 51 λεπτά.

Οι μετέχοντες θα ακολουθήσουν τα βήματα των ημεροδρόμων της αρχαιότητας που μετέφεραν σημαντικές ειδήσεις από το παλάτι της Κνωσού στο αντίστοιχο της Φαιστού και το αντίστροφο.

Η εκκίνηση του αγώνα των 70χλμ έχει οριστεί στις 8π.μ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, ενώ η αναχώρηση των αθλητών για τη Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 5:45π.μ. δωρεάν με λεωφορείο από την Πλατεία 18 Άγγλων στην είσοδο του Βορείου λιμενοβραχίονα προς φρούριο Κούλες του Ηρακείου.

Οι μετέχοντες θα έχουν όριο 9 ώρες για να τερματίσουν, ενώ οι απονομές θα γίνουν στο παλάτι της Κνωσού στις 13:30.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από covid-19. Επίσης όσοι θα έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ που τους επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αγώνα υπεραπόστασης, το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Όσον αφορά στον αγώνα ποδηλασίας, οι μετέχοντες θα ξεκινήσουν στις 7π.μ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού θα φτάσουν στη Φαιστό και θα επιστρέψουν στην Κνωσό