Με σπουδαίες συμμετοχές διεξάγεται σήμερα το Campaccio-International Cross Country

 Runbeat Team   9:59 06-01-2024  

Με σπουδαίες συμμετοχές διεξάγεται σήμερα το Campaccio-International Cross Country


Με τη συμμετοχή σπουδαίων δρομέων θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 6/1 η 67η διοργάνωση του Campaccio-International Cross Country που αποτελεί κομμάτι της “χρυσής” σειράς World Athletics Cross Country.

Η Ιταλία και συγκεκριμένα το Σαν Γκιόρκιο σου Λεγκάνο θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κενυάτης Daniel Simiu Ebenyo αποτελεί το φαβορί στον αγώνα των ανδρών.

 

Ο Ebenyo εξασφάλισε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country στο Bathurst τον περασμένο Φεβρουάριο και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και στον ημιμαραθώνιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου στη Ρίγα.

Ο 28χρονος αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 17 Δεκεμβρίου στην Καλκούτα, όπου ήταν νικητής στα 25 χιλιόμετρα σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση του 2023 τερματίζοντας σε 1:11:13.

Με στόχο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ebenyo θα μπουν σε θέση εκκίνησης ο Oscar Chelimo από την Ουγκάντα,. Ο Chelimo, ο μικρότερος αδερφός του Jacob Kiplimo, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον το 2022 στα 5000 μέτρα και τερμάτισε τρίτο στο Cross Internacional de San Sebastian τον περασμένο Νοέμβριο.

Με υψηλές βλέψεις θα αγωνιστούν επίσης οι Celestin Ndikumana και Egide Ntakarutimana από το Μπουρούντι.

Από την ιταλική ομάδα ξεχωρίζει η παρουσία των μαραθωνοδρόμω Nekagenet Crippa, Iliass Aouani και Yohanes Chiappinelli. Ο Crippa, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Yeman Crippa, τερμάτισε έκτος στον Μαραθώνιο της Ρώμης σε 2:12:11 στο ντεμπούτο του σε αυτή την απόσταση και βελτίωσε το PB του σε 2:07:35 στη Βαλένθια τον Δεκέμβριο.

Ο Aouani έτρεξε σε 2:08:34 στο ντεμπούτο του στον μαραθώνιο στο Μιλάνο το 2022 και βελτίωσε το ιταλικό ρεκόρ του Eyob Faniel τερματίζοντας σε 2:07:16 στη Βαρκελώνη το 2023 πριν τερματίσει έβδομος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με χρόνο 2:10:54.

Ο Chiappinelli έτρεξε σε 2:09:46 το μαραθώνιο της Σεβίλλης και τερμάτισε 11ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο.

Στον αγώνα των γυναικών συμμετέχει η Ιταλίδα σταρ των μεσαίων αποστάσεων, Nadia Battocletti, η οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο στο ντεμπούτο της στην κατηγορία ηλικιωμένων μετά τα χρυσά της μετάλλια στην κατηγορία U20 το 2018 και το 2019 και στην κατηγορία U23 το 2021 και το 2022. Πριν από αυτόν τον αγώνα στις Βρυξέλλες, τερμάτισε πέμπτη στα 5 χιλιόμετρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου στη Ρίγα με εθνικό ρεκόρ 14:45.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Battocletti κέρδισε το Boclassic των 5 χιλιομέτρων στο Bolzano, κερδίζοντας τη Nelly Chepchirchir και τη Margaret Chelimo Kipkemboi για να γίνει η πρώτη Ιταλίδα αθλήτρια που κέρδισε το αγώνισμα μετά τη Maria Curatolo το 1988.

Απέναντί της θα βρει την Francine Niyomukunzi από το Μπουρούντι, η οποία τερμάτισε ένατη στα 5 χιλιόμετρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ σε 8:44.18 στα 3000 μέτρα στο Ξιαμέν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η συμπατριώτισσα της, Micheline Niyomahoro θα κάνει το ντεμπούτο της στο Campaccio.

Από την Ιταλική ομάδα ξεχωρίζουν επίσης η Anna Arnaudo, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στα 10.000 μέτρα το 2021 και η Ιταλίδα πρωταθλήτρια ημιμαραθωνίου το 2023, Federica Del Buono, η οποία κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 1500 μέτρα στην Πράγα το 2015. Παρούσες θα είναι επίσης η Valentina Gemetto, η οποία τερμάτισε τρίτη στο World Athletics Cross Country Tour Gold event στη Soria και η Giovanna Selva, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ομάδων το U23 το 2021 και ήταν τέταρτη στο Boclassic και η Sara Nestola, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στα 10.000μ.