Με στόχο το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο του Δελχί ο Jacob Kiplimo

 Runbeat Team   12:07 17-09-2022  

Με στόχο το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο του Δελχί ο Jacob Kiplimo


Έχοντας ήδη αρκετά σημαντικά επιτεύγματα κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν ο Jacob Kiplimo συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ημιμαραθωνίου θα βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου στο Δελχί την Κυριακή 16 Οκτώβριος με μοναδικό στόχο να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί ποτέ σε ινδικό έδαφος.

 

Ο 21χρονος αθλητής από την Ουγκάντα πέρυσι στη Λισαβόνα σημείωσε το Παγκόσμιο ρεκόρ (57:31) και έκτοτε η πορεία του είναι εκπληκτική. Μέσα στο 2022 έχει κερδίσει τον Ημιμαραθώνιο RAK στο Ras Al Khaimah τον Φεβρουάριο σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με 57:56, ενώ ήταν νικητής και στον ημιμαραθώνιο Great North Run την περασμένη Κυριακή. Στο ενδιάμεσο ο Kiplimo κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον και το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 5.000μ. όσο και στα 10.000μ. στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.

Πλέον έχει στραμμένη όλη του την προσοχή στον Ημιμαραθώνιο του Δελχί καθώς στόχος του είναι να καταρρίψει το ρεκόρ που ανήκει από το 2020 στον Αιθίοπα Amedework Walelegn με 58:53.

«Μου είπαν ότι ο ημιμαραθώνιος στο Δελχί είναι γρήγορος και με βάση τους χρόνους που έχουν σημειωθεί εκεί η φήμη επιβεβαιώνεται. Είναι πάντα επικίνδυνο να κάνεις προβλέψεις για το τι θα κάνεις, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με έναν μήνα για να πάω στον αγώνα, είμαι σε καλή κατάσταση και θα επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου ώστε να είμαι στην καλύτερη κατάσταση», είπε αρχικά ο Jacob Kiplimo και πρόσθεσε: «Είχα μια επιτυχημένη σεζόν στο στίβο, αν και θα ήθελα να τα είχα πάει λίγο καλύτερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά δεν έχω τρέξει πάρα πολύ φέτος, οπότε είμαι ακόμα φρέσκος και θέλω να δείξω στους ανθρώπους του Δελχί και της Ινδίας για τι είμαι ικανός», κατέληξε.