Με Τεντόγλου και άλλους 13 παγκόσμιους πρωταθλητές το Diamond League της Ζυρίχης

 Runbeat Team   13:13 30-08-2023  

Με Τεντόγλου και άλλους 13 παγκόσμιους πρωταθλητές το Diamond League της Ζυρίχης


Δεκατέσσερις πρόσφατοι παγκόσμιοι πρωταθλητές  θα είναι παρόντες στο Wanda Diamond League της Ζυρίχης.

Σε αρκετά αγωνίσματα θα είναι παρόντες και οι τρεις αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπως τα 100μ. εμπ. γυναικών, το επί κοντώ ανδρών και γυναικών και το τριπλούν γυναικών.

Έντονο θα είναι και το ελληνικό ενδιαφέρον καθώς μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να πάρει μία ακόμη πρωτιά. Παρόντες θα είναι επίσης οι Tajay Gayle, Mattia Furlani και Simon Ehammer.

Η αυλαία θα ανοίξει σήμερα Τετάρτη 30/8 με το επί κοντώ γυναικών εκεί όπου η Nina Kennedy και η Katie Moon που μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ στη Βουδαπέστη θα αναμετρηθούν ξανά, ενώ παρούσες θα είναι και  «χάλκινη» Ολυμπιονίκη Wilma Murto, αλλά και οι Sandi Morris και Tina Sutej.

 

Η δράση θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη 31/8 στο κατάμεστο στάδιο Letzigrund. Ο Noah Lyles που κατέκτησε τον τίτλο τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. θα αγωνιστεί στη Ζυρίχη στα 200μ. όπου θα αντιμετωπίσει πέντε από τους έξι φιναλίστ του Παγκοσμίου, συμπεριλαμβανομένου του χάλκινου πρωταθλητή Erriyon Knighton και του 4ου Zharnel Hughes.

Στα 100μ. θα αγωνιστεί η Sha'Carri Richardson, ενώ παρούσα θα είναι και η Elaine Thompson-Herah. Εξίσου ενδιαφέροντα θα είναι και τα 200 μέτρα γυναικών όπου θα αγωνιστούν οι Shericka Jackson, η Florence Griffith-Joyner και η Gabby Thomas.

Η παρουσία της Danielle Williams στα 100μ. εμπ. γυναικών δίνει άλλο ενδιαφέρον στην κούρσα, ενώ στην εκκίνηση θα βρεθούν επίσης η Jasmine Camacho-Quinn, η Kendra Harrsion (οι τρεις πρώτες του Παγκοσμίου), αλλά και οι Nia Ali, Devynne Charlton και η Ditaji Kambundji.

Ο Νορβηγός Karsten Warholm μετά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του θα επιδιώξει να κάνει μία ακόμη καλή κούρσα στα 400μ. εμπ. ενώ «παρών» θα είναι και ο Alison Dos Santos.

Μετά την… περιπέτεια της Βουδαπέστης, η Yulimar Rojas θα διεκδικήσει μία ακόμη νίκη στο τριπλούν. Παρούσα θα είναι και η δευτεραθλήτρια κόσμου Maryna Bekh-Romanchuk και η τρίτη Leyanis Perez Hernandez.

Στο άλμα επί κοντώ των ανδρών ο Mondo Duplantis θα επιδιώξει να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο παλμαρέ του με άλμα πάνω από τα 6 μέτρα, ενώ μία καλή παρουσία θα επιδιώξουν επίσης ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου Ernest Obiena και οι «χάλκινοι» Chris Nilsen και Kurtis Marschall.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Gianmarco Tamberi θέλει να πιστοποιήσει την εξαιρετική του κατάσταση μετά την στέψη του σε παγκόσμιο πρωταθλητή. Μαζί του θα αγωνιστεί και ο Mutaz Barshim.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στον ακοντισμό των ανδρών, όπου θα αγωνιστεί  ο θριαμβευτής της Βουδαπέστης Neeraj Chopra, αλλά και ο Jakub Vadlejch που ήταν τρίτος και ο Julian Weber που ήταν τέταρτος.

Οι περισσότεροι δρομείς μεσαίων αποστάσεων επέλεξαν να ξεκουραστούν αυτή την εβδομάδα εκτός από τον Josh Kerr που έχει βγάλει φτερά μετά τη νίκη του επί του Jakob Ingebrigtsen στα 1500μ.

Θα έχει να αντιμετωπίσει τον ασημένιο παγκόσμιο πρωταθλητή στα 5000μ. Mohamed Katir, τον Αμερικανό πρωταθλητή Yared Nuguse και τον Κενυάτη Abel Kipsang.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3000μ. στιπλ, Winfred Yavi, επέλεξε επίσης να αγωνιστεί και μαζί της και οι Beatrice Chepkoech και Faith Cherotich.