Με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη επιτυχία το Par-Olympia που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ η ΕΠΕ

 Runbeat Team   19:15 05-10-2023  

Με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη επιτυχία το Par-Olympia που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ η ΕΠΕ


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του προγράμματος Par-Olympia, ενός πρωτοποριακού project της ΕΠΕ που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+Sport και τη στήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργού, Γιάννη Βρούτση. Πολύ σημαντική η συμβολή του ΟΑΚΑ που συμμετείχε στη συνδιοργάνωση.

 

Το πρόγραμμα του Par-Olympia ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 13 αθλητικών οργανισμών από Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία και φυσικά την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 150 νέοι και νέες με και χωρίς αναπηρία θα έρθουν από κοινού σε επαφή με 12 Παραολυμπιακά αθλήματα, σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον, χωρίς αμιγώς αγωνιστικό χαρακτήρα και με έμφαση στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την θετική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Οι νέοι και οι νέες θα συμμετέχουν παράλληλα και σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του Par-Olympia χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ειδικότερα στην τελετή λήξης όπου γέμισε η Αγορά του ΟΑΚΑ από παιδιά που πραγματικά αγκάλιασαν το Par-Olympia.

Με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη επιτυχία το Par-Olympia που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ η ΕΠΕ runbeat.gr

Πάντα δίπλα στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, έδωσε και αυτός το παρόν στο Par-Olympia αποδίδοντας τα εύσημα στον πρόεδρο της ΕΠΕ Γιώργο Καπελλάκη και τους συνεργάτες του στο ΔΣ. «Με τον πρόεδρο Γιώργο Καπελλάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ Δημήτρη Κερερέ, και κυρίως με πλήθος νέων παιδιών/μαθητών, που είναι το μέλλον της χώρας και του αθλητισμού μας, δώσαμε ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης στην Αγορά του ΟΑΚΑ στο φεστιβάλ του προγράμματος Par-Olympia της ΕΠΕ.Κατά τη διάρκειά του, νέοι και νέες με και χωρίς αναπηρία, με συμμετοχές από 12 χώρες, ήρθαν σε επαφή με τα Παραολυμπιακά αθλήματα, με έμφαση στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την θετική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Ο σχολικός αθλητισμός είναι για εμάς πυλώνας για την αναβάθμιση του αθλητισμού, που ενισχύει τον χαρακτήρα των παιδιών με αξίες όπως η αλληλεγγύη, η επιμονή, η αγωνιστικότητα, η κοινωνικοποίηση, η ισότητα, η συναδέλφωση. Και γι αυτό, αποτελεί προτεραιότητά μας» σημείωσε ο Υπουργός.

Με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη επιτυχία το Par-Olympia που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ η ΕΠΕ runbeat.gr

Από τον πλευρά του ο κ. Καπελλάκης που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τη σύνοδο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Μπαχρέιν, τόνισε πως εκδηλώσεις όπως το Par-Olympia που προάγουν το Παραολυμπιακό κίνημα και κάνουν σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία, υπάρχουν και άλλες στην ατζέντα της ΕΠΕ. «Για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Par-Olympia ήταν ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό, επιμείναμε πολύ στη διεκδίκηση του και ο λόγος που το κάναμε, αποτυπώνεται στα πρόσωπα των χιλιάδων παιδιών που αγκάλιασαν στο ΟΑΚΑ το Παραολυμπιακό κίνημα και τους αθλητές μας. Η εξωστρέφεια αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΠΕ και η μεγάλη επιτυχία του Par-Olympia μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το άνοιγμα που επιχειρούμε στην κοινωνία. Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός πως ο κόσμος που επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ αγκάλιασε τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία τους και την προσπάθεια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Par-Olympia πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΕΘΑ) και σε συνδιοργάνωση με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ). Πολύ σημαντική ήταν υποστήριξη του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) που κατέστησε εύκολη τη μετακίνηση όλων των αθλητριών και αθλητών μας.