Μεγάλη μάχη αναμένεται ανάμεσα σε Barsoton, Kiplangat και Legese την Κυριακή στην Καλκούτα

 Runbeat Team   9:28 16-12-2022  

Μεγάλη μάχη αναμένεται ανάμεσα σε Barsoton, Kiplangat και Legese την Κυριακή στην Καλκούτα


Ο Leonard Kiplimo Barsoton θα είναι το μεγάλο όνομα από τους μετέχοντες στην 7η διοργάνωση Tata Steel Kolkata απόστασης 25χλμ, το μοναδικό αγώνα δρόμου που ανήκει στην Ελίτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε αυτή την απόσταση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή 18/12 στην Καλκούτα της Ινδίας και ο 28χρονος Κενυάτης δρομέας έχει αρκετές επιτυχίες στο παλμαρέ του στο Cross Country, όμως στην Καλκούτα θα έχει και μεγάλο ανταγωνισμό καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του μαραθωνίου στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, τον πρωταθλητή από την Ουγκάντα, Victor Kiplangat ​​και τον δύο φορές νικητή του Μαραθωνίου του Τόκιο, τον Αιθίοπα, Birhanu Legese.

 

Ο Kiplangat αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα από τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Καμπάλα για να προετοιμαστεί για τον μεθαυριανό αγώνα, ενώ ο Legese γνωρίζει πολύ καλά τη διαδρομή καθώς αγωνίστηκε στην Καλκούτα το 2018 σημειώνοντας μάλιστα το ατομικό του ρεκόρ 1:15:48.

Ο Barsoton που το ατομικό του ρεκόρ (1:13.05) είναι το καλύτερο από όλους θα πρέπει να αποδείξει και στην πράξη ότι είναι ταχύτερος για να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο.