Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, στον τελικό η Γναφάκη

 Runbeat Team   23:40 30-06-2022  

Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, στον τελικό η Γναφάκη


Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος χάρισε το πρώτο μετάλλιο στη χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν στην Αλγερία.

Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.28 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο βελτιώνοντας παράλληλα και το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 10.30 από το 2018.

Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασίαδη έκανε πολύ καλή κούρσα, δεν έμεινε πίσω στην εκκίνηση και μετά τα 80 μ. κατάφερε να ανέβει για να τερματίσει οριακά στην τρίτη θέση.

 

Ο Νυφαντόπουλος, από τον προκριματικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είχε δείξει σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο η ζέστη στη Θεσσαλονίκη δεν του επέτρεψε να τρέξει όσο γρήγορα θα ήθελε. Ο αθλητής με τη σημερινή του εμφάνιση έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, όπου χωρίς τον σημερινό αγώνα είναι 44ος και προκρίνονται οι 36. Νικητής στα 100 μ. ήταν ο Αλί Χάρβει (Τουρκία) με 10.15 και δεύτερος ο επίσης Τούρκος, Ραμίλ Γουλιέγιεβ με 10.16.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση στα αγωνίσματα του στίβου. Ο Νυφαντόπουλος, ο οποίος έγινε ο 16ος Έλληνας όλων των εποχών, είχε προκριθεί στον τελικό με 10.34.

Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν το πρώτο μέλος της ελληνικής ομάδας, που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν.

 

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη συμμετείχε στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. εμπ. όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 57.53. Η αθλήτρια πέτασε με βάση το χρόνο της, αφού την απευθείας πρόκρισης έπαιρναν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά. Η αθλήτρια μέχρι το έκτο εμπόδιο ήταν εντός τριάδας, ωστόσο στη συνέχεια έχασε έδαφος και παρότι στα τελευταία μέτρα προσπάθεια να προλάβει την αθλήτρια που ήταν μπροστά της, δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 21.15.