Μετατρέπεται σε… στρατόπεδο 5.000 ανδρών το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   21:02 18-11-2023  

Μετατρέπεται σε… στρατόπεδο 5.000 ανδρών το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Περίπου 5.000 στρατιώτες θα στεγαστούν σε σκηνές στην καρδιά του Παρισιού, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός κυβερνήτης του Παρισιού.

Σε αυτήν την τεράστια περιπέτεια που βρίσκεται στα ανατολικά του Παρισιού, «θα στήσουμε ένα στρατόπεδο περίπου 5.000 ανδρών που έχει τη μοναδικότητα να είναι εξαιρετικά κοντά στην καρδιά του Παρισιού», δήλωσε ο στρατηγός Κριστόφ Αμπάντ, κατά τη διάρκεια «στρογγυλής τραπέζης» αφιερωμένης στην ασφάλεια των Αγώνων που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Milipol, αφιερωμένη στην εσωτερική ασφάλεια των κρατών.

 

 «Η εγγύτητα μεταξύ των θέσεων στάθμευσης και των θέσεων ανάπτυξης είναι ένα στρατηγικό ζήτημα», εξήγησε.

Ο αριθμός των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν για να ενισχύσουν το προσωπικό της αστυνομίας και να αντισταθμίσουν τις πιθανές ελλείψεις πρακτόρων ιδιωτικής ασφάλειας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει διευκρινιστεί. Θα μπορούσαν να είναι σχεδόν 15.000, σύμφωνα με παρατηρητές.

Ο στρατηγός Αμπάντ υπενθύμισε την ύπαρξη «περίπου δεκαπέντε στρατώνων στο Ile-de-France» που χρησιμοποιούνται ιδίως για τη στέγαση στρατιωτών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Sentinel».

Αυτή η επιχείρηση, που ξεκίνησε το 2015 μετά την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, επιτρέπει την ανάπτυξη έως και 7.000 στρατιωτών για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων έναντι του κινδύνου επίθεσης.

Περίπου 30.000 αστυνομικοί πρέπει να κινητοποιούνται καθημερινά, καθώς και 17.000 ιδιωτικοί πράκτορες ασφαλείας κατά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, περίοδο που διαρκεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ