Μια ιδιαίτερη υποτροφία στη μνήμη της Βασιλικής Εγγονοπούλου

 Runbeat Team   19:23 26-03-2021  

Μια ιδιαίτερη υποτροφία στη μνήμη της Βασιλικής Εγγονοπούλου


Η Βασιλική Εγγονοπούλου έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 «χτυπημένη» από την επάρατο νόσο, όμως άφησε πίσω της μία σπουδαία παρακαταθήκη. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στον καρκίνο και πριν τελικά νικηθεί πρόλαβε να δείξει σε όλους ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι απεριόριστες.

Έχοντας ήδη νοσήσει κατάφερε να πάρει μέρος και να τερματίσει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2017 και το 2018, κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών της. Η ιστορία της συγκλόνισε τους πάντες, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καθώς στοιχεία αυτής της διαδρομής ενέπνευσαν μία από τις ιστορίες που συγκεντρώνονται στο βιβλίο “Πού τρέχει ο λογισμός σου”, από τις εκδόσεις Sportbook.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη αυτής της σπουδαίας γυναίκας θεσπίζεται από φέτος η αθλητική υποτροφία «Βασιλικής Εγγονοπούλο» για τη συμμετοχή στο Μαραθώνιο Αθηνών. Είναι μία ιδέα του Γεώργιου  Ζιώγα, ενός από τους καλύτερους εργοφυσιολόγους στην Ελλάδα και του Δημήτρη Τζεφαλή (προπονητή της Β. Εγγονοπούλου), ενώ για την υλοποίησή της υπάρχει συνδρομή από πολλούς φορείς. Το «Runbeat.gr» στηρίζει την προσπάθεια αναλαμβάνοντας χρέη χορηγού επικοινωνίας.

Η υποτροφία αφορά γυναίκες καρκινοπαθείς ή με άλλη σοβαρή πάθηση (πρόσφατη ή στο κοντινό παρελθόν), ηλικίας 22 ετών και άνω (σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αιτήσεις με αυτά τα κριτήρια μπορεί να επιλεγεί μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας ή άνεργη μητέρα). Οι υποψήφιες για την υποτροφία θα πρέπει να είναι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας και  να μπορουν με ευκολία να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για τους απαραίτητους εργομετρικούς και ιατρικούς ελέγχους και ό,τι άλλο προκύψει.

Καλύπτονται όλα τα έξοδα

Η Υποτροφία καλύπτει όλα τα έξοδα προετοιμασίας και συμμετοχής στον αγώνα. Συγκεκριμένα καλύπτονται χωρίς κανένα κόστος για τη συμμετέχουσα τα παρακάτω:

1)Παροχή προπονητικού προγράμματος, καθοδήγηση για όλο το διάστημα έως τη συμμετοχή στον αγώνα: OSB Endurance Team - One Step Beyond - Δημήτρης Ι. Τζεφαλής

2)Εργομετρικά τεστ, αξιολογήσεις: Sportsclinic Thessaloniki Sports Clinic - Γεωργιος Ζιώγας

3)Καρδιολογικός έλεγχος: Cardiosports Cardio Sports - Δημήτρης Στεργίου

4)Αθλητικά παπούτσια, ένδυση & αξεσουάρ αγώνα ή συμπληρώματα διατροφής: Performance Store & e-runningshop.com 

5)Συμπληρώματα διατροφής και βιολογικά προϊόντα διατροφής: Βιολογικά προϊόντα ''ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ'' - Akis Gkorogias

6)Διατροφολόγος: @nutrisport NutriSport – Ioanna Paspala

7)Κόστος μετακίνησης στον αγώνα και πιθανά έξοδα διατροφής τις ημέρες παραμονής στην Αθήνα: Beeplanet Beeplanet.gr - Πάνος Παχίδης

8)Κόστος συμμετοχής αγώνα: OSB Endurance Team - One Step Beyond

9)Κόστος διαμονής στην Αθήνα: Escape Your Trails! - Marianna Ralli

10)Sportbook: Βιβλία «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» & «Πού τρέχει ο λογισμός σου»; & Ημερολόγιο Τρέχοντας το 2021 Εκδόσεις Sportbook

11)Ειδικό βραβείο συμμετοχής στον Μαραθώνιο Αθηνών: Bairaktaris Marble S.A. - Bairaktaris Marbles

12)Χορηγοί επικοινωνίας και τυχόν άλλα έξοδα: ATHLETICS MAGAZINE & Runbeat

Παράλληλα, ανάλογα με την πόλη από την οποία θα προέρχεται η συμμετέχουσα αθλήτρια θα προστεθεί υποστήριξη για τα παρακάτω: Πιθανές φυσιοθεραπείες ή/& χειρομαλάξεις, αιματολογικές εξετάσεις, πιθανή εξέταση από ορθοπεδικό ιατρό (εφόσον χρειαστεί) και όποια άλλη ανάγκη προκύψει. Οι παραπάνω υποστηρικτές και τυχόν νέοι, θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Αιτήσεις ως τις 11 Απριλίου

Οι υποψηφιότητες για την υποτροφία θα σταλούν σε προσωπικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προπονητή Δημήτρης Ι. Τζεφαλής ή στο e-mail: [email protected], μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της υποψήφιας και τους λόγους που την οδήγησαν να συμμετάσχει (θα πρέπει να αναφερθεί η πόλη διαμονής, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και να πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια). Οι υποψηφιότητες μπορούν να σταλούν έως την Κυριακή 11 Απριλίου 2021. Εάν οι υποψήφιες που πληρούν τα κριτήρια είναι πολλές, η επιλογή θα γίνει με κλήρωση και θα ανακοινωθεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Επίσης η κάθε υποψήφια συμμετέχουσα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την προβολή και δημοσιότητα που είναι απαραίτητη για το εγχείρημα.

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, ανάλογα με την προπονητική ηλικία και το αθλητικό επίπεδο της τελικής επιλαχούσας υποψήφιας, θα συναποφασιστεί με την αιτούσα εάν η συμμετοχή θα γίνει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2021, ή και αργότερα, με γνώμονα τη διασφάλιση της καλής υγείας και επαρκούς προετοιμασίας της συμμετέχουσας.