Μίλτος Τεντόγλου: Απόλυτος κυρίαρχος στο μήκος παρά την απώλεια του χρυσού στο Όρεγκον

 Runbeat Team   10:00 01-01-2023  

Μίλτος Τεντόγλου: Απόλυτος κυρίαρχος στο μήκος παρά την απώλεια του χρυσού στο Όρεγκον


Ο Μίλτος Τεντόγλου, παρότι έχασε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Όρεγκον, ήταν κυρίαρχος και το 2022 στο μήκος των ανδρών.

Είχε σταθερά μεγάλα άλματα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο ανοικτού στίβου και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ κατέκτησε και το διαμάντι στο Wanda Diamond League.

 

Καθόλου άσχημα για τον Έλληνα πρωταθλητή που ουσιαστικά έχει να παραπονείται μόνο για το χαμένο χρυσό μετάλλιο στο Όρεγκον, το οποίο κατέκτησε ο Κινέζος Wang Jianan μετά από ένα δραματικό τελικό που κρίθηκε στο τελευταίο άλμα.


Μετά τον πρώτο του αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν ολοκλήρωσε κανένα αγώνα του με άλμα κάτω από τα 8.20μ. φτάνοντας αήττητος στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με Εθνικό ρεκόρ 8.55μ. ανεβαίνοντας παράλληλα στην έκτη θέση στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Δεύτερος ήταν ο Σουηδός πρωταθλητής, Thobias Montler με 8.38μ. και τρίτος ο Marquis Dendy με 8.27μ.

Το σερί των 12 συνεχόμενων νικών του Τεντόγλου τελείωσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον με τον Wang να κερδίζει στο τελευταίο άλμα, ενώ τρίτος ήταν ο Ελβετός δεκαθλητής Simon Ehammer.

Οι αθλητές μήκους που κέρδισαν στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022:

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Wang Jianan - CHN 8,36μ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Μιλτιάδης Τεντόγλου - GRE 8,55μ

Αφρικανικό Πρωτάθλημα: Thalosang Tshireletso - BOT 7,82μ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Μιλτιάδης Τεντόγλου - GRE 8,52μ

Πρωτάθλημα NACAC: William Williams - ΗΠΑ 7,89μ

Πρωτάθλημα Ωκεανίας: Christopher Mitrevski - AUS 7,90μ

Αγώνες Κοινοπολιτείας: LaQuan Nairn - BAH 8,08μ

Wanda Diamond League: Μιλτιάδης Τεντόγλου - GRE 8,42μ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20: Erwan Konate - FRA 8,08μ