Μιχαηλίδου: «Φέτος θέλω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20»

 Runbeat Team   20:31 10-05-2023  

Μιχαηλίδου: «Φέτος θέλω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20»


Η Νικολέτα Μιχαηλίδου αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση ότι είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας γενιάς του Ελληνικού στίβου που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Το 1,82 μ. που σημείωσε στο Σχολικό πρωτάθλημα ήρθε σαν συνέχεια του 1,84 μ. που είχε σημειώσει στην περίοδο του κλειστού στίβου και αποτελούσε απόλυτο Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 και Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό στίβο. 

“Περίμενα την επίδοση στο Σχολικό πρωτάθλημα, γιατί είμαι σταθερή πλέον σε αυτές τις επιδόσεις”, είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η άλτρια του ύψους που σε λίγες ημέρες γίνεται 17 ετών και συνέχισε: “Φέτος θέλω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20. Το μετάλλιο φυσικά και δεν το αποκλείω, είναι στους στόχους μου. Πλέον πηγαίνω στους αγώνες πιο δυναμικά και πιο αποφασισμένη”.





Όσο για το τι έχει αλλάξει στην ψυχολογία της σε σχέση με πέρυσι: “Είμαι σταθερή, δουλεύω περισσότερο και το έχω πάρει πιο σοβαρά. Μου αρέσει αυτό που κάνω και περνάω καλά”.

Επόμενος αγώνας για τη Νικολέτα Μιχαηλίδου είναι στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή, όμως, για τη συνέχεια το αγωνιστικό της πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τις σχολικές εξετάσεις καθώς είναι μαθήτρια της Β Λυκείου: “Έχω εξετάσεις με το σχολείο και δεν ξέρω εάν καταφέρω να αγωνιστώ σε κάποιο μίτινγκ τον Ιούνιο γιατί έχω τις εξετάσεις του σχολείου”. 

Πόσο εύκολο είναι όμως να συνδυάσει ένα παιδί το σχολείο με τον πρωταθλητισμό; “Προσπαθώ. Δεν είναι εύκολο! Θέλει μεγάλη προσπάθεια και πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που το καταφέρνουν. Προσπαθώ να τα ισορροπήσω όλα. Και προπόνηση και σχολείο και να μην αμελώ τίποτα από τα δύο. Έχω στερηθεί κάποια πράγματα εξόδους και διάφορα πράγματα, αλλά θα το ξαναέκανα. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω”, απαντά η 17χρονη πρωταθλήτρια. 

 

Η Μιχαηλίδου γυμνάζεται στο γκρουπ της Κατερίνας Αλεξόπουλου μαζί με την σπρίντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. “Το να κάνω προπόνηση με την Πολυνίκη είναι τρομερή εμπειρία. Αυτή μου γνώρισε τον κόσμο του στίβου. Τη διαδικασία των αγώνων αλλά και αρκετά πρόσωπα”, λέει η Μιχαηλίδου που για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα της έχει την στήριξη της προπονήτρια της, του συλλόγου της αλλά και των γονιών της “που με στηρίζουν πάντα σε ότι κάνω”.