Μοίρασε ελπίδα και φέτος ο 9ος Φιλανθρωπικός Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα

 Runbeat Team   10:37 10-05-2023  

Μοίρασε ελπίδα και φέτος ο 9ος Φιλανθρωπικός Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα


Εκατοντάδες ήταν οι δρομείς όλων των ηλικιών που πήραν μέρος και φέτος στον 9ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7/5 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Οι δρομείς στήριξαν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Φίλων Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» μετέχοντας στους τρεις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και με την τεχνική στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Ωραιοκάστρου τον 9ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα.

 

Σκοπός του αγώνα, πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών που αποκομίζονται από την άθληση και τη γνωριμία με το περιαστικό δάσος του Ωραιοκάστρου, ήταν η ευρύτερη κινητοποίηση ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα αυτιστικά παιδιά, και η συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ».

Για την ιστορία νικητής στα 15χλμ ήταν ο Αλέξανδρος Μπακάλης με χρόνο 1:08:57 και νικήτρια η Βασιλεία Παπαδοπούλου με 1:26:42. Στα 5χλμ το νήμα έκοψε ο Νίκος Ζαρκάδας με 26:32 και νικήτρια ήταν η Δήμητρα Σαμαρά Μαλαμά με 31:38.  

Τα αποτελέσματα στα 15χλμ

Τα αποτελέσματα στα 5χλμ

Πραγματοποιήθηκε επίσης παιδικός αγώνας, όπου επίσης η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.