Μόναχο 2022 - Muir στο Runbeat: «Το μεγαλύτερό μου όπλο οι ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας»

 Παναγιώτης Βότσης   9:44 20-08-2022  

Μόναχο 2022 - Muir στο Runbeat: «Το μεγαλύτερό μου όπλο οι ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας»


Η Laura Muir μετά από μία εξαντλητική σεζόν κατάφερε άλλον ένα μεγάλο στόχο της, την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τίτλου της στα 1500μ γυναικών. Η Σκωτσέζα δρομέας μίλησε μαζί μας στη μεικτή ζώνη και είπε τα εξής για τον αγώνα της, την τακτική που ακολούθησε και την χρονιά που μόολις έκλεισε:


Οπως σε βλέπαμε στον αγώνα, φαινόσουν εξουθενωμένη. Πως νιώθεις μετά από αυτόν τον αγώνα;

Πιστεύω σωματικά δεν ειμαι ασχημα αλλά ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολα. Είμαι συνηθισμένη στο να νιώθω κουρασμένη, εφτά χρονια συνήθειας με προπονήσεις και αγώνες. Αυτή όμως τη φορά ήταν το κάτι άλλο με όλους αυτούς τους αγώνες. Όμως τα κατάφερα.

 

Πως συνοψίζεις πλέον με αύτο το μετάλλιο τα επιτεύγματα σου αυτό το καλοκαίρι;

Νομίζω οτι μόνο και μόνο να πάρεις μετάλλιο και στους τρεις αύτους αγώνες ή ακομα και να τρέξεις και στους τρεις ειναι παρα πόλυ. Οπότε με το να πάρω μετάλλιο και στα τρια, το διπλό μετάλλιο στους Κοινοπολειτιακούς και επίσης να νικήσω και δυο διοργανώσεις οπου πήγαινα σαν το φαβορί, εχει ενα έξτρα επίπεδο πιέσης. Οποτε ναι, είμαι ευχαριστημένη που νίκησα τα δυο που ήθελα πάρα πόλυ και βεβαίως και το μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Ειμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτά. Σιγουρα θα μπόρουσα να ευχήθω και για κάτι καλύτερο αλλα ήταν δύσκολο.

 

Ποιό ήταν το πλάνο σου ερχόμενη σε αύτον τον αγώνα;

Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή μου και ξέραμε οτι μπορούσα να κάνω τον πιο γρήγορο τελευταίο γύρο από οποιονδήποτε άλλον. Όποτε αν ήμουν κουρασμένη, ο καλύτερος και ο πιο ασφάλης τροπος να τρέξω ήταν αυτος. Πάντως πιστεύω οτι τελίκα με το όπως ένιωθα ήξερα οτι είχα εναν καλό αγώνα στα πόδια μου ούτως ή άλλως. Το πιο ασφαλές στοίχημα για μένα ήταν να κάνω αύτες τις ξαφνικές αλλάγες ταχύτητας. Αύτο ειναι το μεγαλύτερο μου όπλο και δούλεψε πόλυ κάλα.

 

Πώς ήταν ξάνα αύτη η μάχη με την Ciara Mcgeean μετά τους κοινοπολιτιακούς;

Ναι την έβλεπα. Δεν ξέρω γιατι αλλά πίστευα οτι στους Κοινοπολειτίακους ηταν σε κάλη κάτασταση και το τελίκα το επιβεβαιώσε. Οπότε ήξερα ότι σήμερα μάλλον θα ήξερα τι θα έκανα μέσα στην κούρσα. Σίγουρα έχασα τον πάραγοντα της έκπληξης επείδη είχα παρόμοια τακτική, όποτε ήξερα οτι θα κόλλησει πάνω μου. Ήξερα επείδη ήμουν κούρασμενη σήμερα θα έπρεπε να τρέξω πάρα πολύ καλα ώστε να την νικήσω. Χαίρομαι που κατάφερα να υπεράσπιστω και τον τίτλο μου ταύτοχρονα. Όποτε είμαι χαρούμενη για αυτήν που πήρε το ασημένιο μετά απο μερικά δύσκολα χρόνια για αυτήν.

 

Η Βρετάνια έχει ήδη κερδίσει δύο χρύσα και η Dina Asher-Smith μπόρει να τα κάνει τρία μετά, υπάρχει η προόπτικη για μια απίστευτη Παρασκεύη;

Τέλεια. Ίσως καταφέρουμε να πέρασουμε εκείνο το σούπερ Σάββατο(Ολυμπιακοι 2012). Εντάξει ίσως οχι τόσο πόλυ αλλά εντάξει. Όχι, σίγουρα αυτό σίγουρα δείχνει την δυναμική μας σαν ομάδα με το να έχουμε μετάλλια σε άντρες, γύναικες, απόστασεις,σπριντ είναι καταπληκτικό. Πιστεύω οτι όλοι μας θέλουμε να εμπνεύσουμε την νέα γενία. Νομίζω οτι δεν ύπαρχει καλύτερος τρόπος με τρεις σερι μεγάλες διοργανώσεις μετά τους Ολυμπιακούς ωστε να ανώψωθει ο στιβος όσο καλύτερα γίνεται. Πίστευω οτι έχουμε μια πόλυ δύνατη όμαδα και τα πράγματα δείχνουν πολύ λάμπρα και για το μέλλον.


Ευχαριστούμε τον συνάδελφο Ανδρέα Σχοιναράκη για την βοήθεια.