Μόναχο 2022 - 4Χ100μ ανδρών: «Το πείραμα πέτυχε, γλυκόπικρη η κατάληξη»

 Παναγιώτης Βότσης   12:47 19-08-2022  

Μόναχο 2022 - 4Χ100μ ανδρών: «Το πείραμα πέτυχε, γλυκόπικρη η κατάληξη»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο


Η Εθνική 4Χ100μ των ανδρών είχε φέτος ως βασικό στόχο την παρουσία στον ευρωπαϊκό τελικό, έναν στόχο για τον οποίο πάλεψε αρχικά μέσα στη χρονιά για την εξασφάλιση της πρόκρισης, και στη συνέχεια μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου. Με 39.11 οι Ζήκος, Βροντινός, Τριβυζάς και Νυφαντόπουλος έτρεξαν υπό ελαφριά βροχή και πολλή υγρασία πολύ κοντά στο φετινό τους ρεκόρ (39.10) και πήραν την 9η θέση, μόλις 0.09 μακριά από την πολυπόθητη πρόκριση. Οι δηλώσεις τους στη μεικτή ήταν οι ακόλουθες:

 

Ζήκος: «Γλυκόπικρη γεύση, δυστυχώς δεν ήρθε ο τελικός. Ήρθαμε εδώ με στόχο ένα χρόνο κάτω από 39.00 που θα μας έδινε και την πρόκριση. Βεβαίως ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αν ήταν διαφορετικές θα κάναμε φετινό ρεκόρ. είμαστε σταθεροί όμως. Ευελπιστούμε αυτή η στήριξη που είχαμε φέτος να υπάρχει και του χρόνου και του παραχρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Όλοι μαζί ομαδικά μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο από ό,τι ο καθένας ατομικά, οπότε συνεχίζουμε για το στόχο. Το πείραμα πέτυχε, στενάχωρη και γλυκόπικρη η κατάληξη. Όπως η 4η θέση αφήνει μία πίκρα, έτσι και η 9η»

Τριβυζάς: «Από το 2017 που έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια έχουμε πάρει την ομάδα από τα 40 δευτερόλεπτα και την φτάσαμε στο 39. Δουλεύουμε πέρα από το κομμάτι των αλλαγών και τις σχέσεις μεταξύ μας. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, οι σχέσεις μας είναι άριστες. Μακάρι να συνεχιστεί η στήριξη, του χρόνου έχουμε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό ομάδων και μετά Ολυμπιακούς. Και φυσικά και το παγκόσμιο σκυταλοδρομιών που θέλουμε πολύ να πάμε. Ευχαριστούμε τον Περικλή Αναστασιάδη και τον Χρήστο Κάτσικα που ήταν οι υπεύθυνοι των σκυταλοδρομιών».

 

Νυφαντόπουλος: «Αξιοπρεπέστατη εμφάνση αλλά για μένα όχι αντιπροσωπευτική, από την αρχή της διοργάνωσης στο μυαλό μου υπήρχε μόνο ο τελικός. Ήταν ένας εφικτός στόχος όπως αποδείχθηκε, αλλά δυστυχώς χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενος γιατί μία 9η θέση στην Ευρώπη δεν είναι ποτέ αμελητέα, αλλά δεν μπορώ να είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν ήρθε ο τελικός».

Βροντινός: «Ήθελα να το χαρώ σήμερα η αλήθεια είναι και δεν είχα άγχος ευτυχώς. Συμμετείχα πέρυσι στο βαλκανικό και το ευρωπαϊκό ομάδων και στο βαλκανικό οπότε είχα μία εμπειρία. Συμφωνώ με τα παιδιά, η 9η θέση πονάει, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε ξανά ευκαιρίες».