Μόναχο 2022: Δείτε τη διαδρομή των 20-35χλμ βάδην

 Παναγιώτης Βότσης   11:18 09-08-2022  

Μόναχο 2022: Δείτε τη διαδρομή των 20-35χλμ βάδην


Τα δύο αγωνίσματα του βάδην θα διεξαχθούν στις 16 Αυγούστου (35χλμ) και στις 20 Αυγούστου (20χλμ βάδην) σε ειδική κυκλική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην τελευταία διοργάνωση του Βερολίνου το 2018 είχε γίνει για τελευταία φορά το αγώνισμα των 50χλμ βάδην, οπότε το 25o ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο που φιλοξένησε τα 35χλμ βάδην.

 

Οι εκκινήσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Odeon και οι αθλητές-τριες θα βαδίζουν κατά μήκος της λεωφόρου Λουδοβίκου μέχρι το πανεπιστήμιο του Μονάχου, λίγο πριν την βαυαρική αψίδα του θριάμβου. Μπροστά στην είσοδο του πανεπιστημίου θα μπαίνουν σε κυκλικό κόμβο ώστε να κάνουν ομαλά τη στροφή για να επιστρέψουν πίσω στην εκκίνηση. Ως είθισται, το μήκος της διαδρομής είναι 2χλμ οπότε οι βαδιστές των 20χλμ θα έχουν 10 στροφές στο σύνολο. Οι… «αντοχιτζήδες» του βάδην θα έχουν πρώτα μία μισή αρχική στροφή του 1 χιλιομέτρου ώστε να έχουν μονό αριθμό χιλιομέτρων κάθε φορά που περνούν από το σημείο 0 και στη συνέχεια θα έχουν 17 ολόκληρες στροφές των 2χλμ στην προκαθορισμένη διαδρομή για να συμπληρώσουν το 35αρι. Πέρα από τα stand νερού/ανατροφοδότησης οι Γερμανοί έχουν προνοήσει για τις ενδεχόμενα υψηλές θερμοκρασίες με στάση δροσισμού με spray νερού.

Οι συνθήκες

Οι θερμοκρασίες στο Μόναχο θα κυμαίνονται μεταξύ 12 και 25 βαθμούς μέσα στον Αύγουστο, ενώ θα υπάρξουν και μεμονωμένες μέρες με ασθενή βροχή. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε αυτό το εύρος θεωρούνται ιδανικότερες για να δούμε γρήγορες κούρσες και συνήθως οι ίδιοι οι βαδιστές και οι βαδίστριες τις προτιμούν, αν και τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις έχουν συνηθίσει και σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Ντόχα (2019) και το Ομάν (2022). Οι 3 από τις 4 κούρσες θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς, στις 8:30, ώστε να αξιοποιηθεί η πρωινή δροσιά. Τα 20χλμ των γυναικών είναι η μόνη εξαίρεση αφού θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20/08 στις 10:15, μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης κούρσας των ανδρών.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα έχει 4 συμμετοχές στα 35χλμ στις 16/08, τις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου και Έφη Κουρκουτσάκη στις γυναίκες και τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ στους άνδρες, και μόνο 1 συμμετοχή στα 20χλμ γυναικών στις 20/8 με τη Χριστίνα Παπαδοπούλου. Ακολουθεί ο χάρτης με τη σχεδιασμένη διαδρομή για το βάδην: