Μόναχο 2022 – Γκούσιν: «Το ονειρευόμουν χρόνια»

 Παναγιώτης Βότσης   14:49 19-08-2022  

Μόναχο 2022 – Γκούσιν: «Το ονειρευόμουν χρόνια»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Η Τατιάνα Γκούσιν στην καλύτερη σεζόν της ζωής της πέτυχε έναν ακόμα μεγάλο φετινό στόχο, την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό του ύψους. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια ξέρει πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό για την ίδια και πόσο δύσκολο είναι δεδομένου του χρόνιου προβλήματος με το γόνατό της. Πρσωπικά είναι η πρόκριση που χάρηκα ίσως πιο πολύ από όλες αυτού του πρωταθλήματος, γιατί η Γκούσιν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς την ανθεκτικότητα, τη δύναμη ψυχής και τη συγκροτημένη προσωπικότητα που οφείλει να έχει κάθε κάθε πρωταθλητής.

 

Η ίδια έφτασε στη μεικτή ζώνη καταχαρούμνη και το χαμόγελό της ήταν πιο ψηλά και από το 1.88μ του αναστήματός της: «Είναι ο πιο εύκολος αγώνας που έχω κάνει φέτος ως προς τις προσπάθειες. Αυτή η βροχή κάνει το πόδι μου να πονάει πάρα πολύ. Έκανα μία παγοθεραπεία και ήρθα στα ίσια μου. Ήμουν λίγο τυχερή σήμερα, το 1.87μ δεν ήταν ωραίο άλμα αλλά έμεινε ο πήχης. Ήμουν σίγουρη ότι το 1.87μ με την πρώτη θα μου δώσει την πρόκριση. Με την πρώτη άκυρη στο 1.78μ αγχώθηκα λίγο, αλλά μετά είδα ότι όλες το έριχναν στο 1.83μ οπότε ανακουφίστηκα, γιατί στο Όρεγκον αυτό μου είχε στοιχίσει τον τελικό. Με βοηθούσε πολύ και η παρουσία της Μαρίας (Vukovic), με την οποία κάναμε νοήματα σε όλη τη διάρκεια για το πως πηγαίνει η κάθε μία. Μετά το 1.87μ ήθελα να βάλω το γόνατό μου στον ώμο και να φύγω, παρακαλούσα να σταματήσει ο αγώνας. Ήταν δώρο που έγινε έτσι».

 

Για το πως νιώθει για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου μετά και από την 13η θέση στο παγκόσμιο, τόνισε: «Η μία σκέψη ήταν το καλό που μου θέλω», είπε γελώντας, και συνέχισε: «η άλλη ήταν ότι ήταν ένας καινούργιος αγώνας. Το ονειρευόμουν χρόνια. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά και η πιο ωραία χρονιά που έχω κάνει ταυτόχρονα. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι αν έχω τάση μαζοχισμού, γιατί μάλλον να πρέπει να πονάω για να πηδήξω καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Για τον τελικό δεν μπορώ να σκεφτώ θέση, θέλω να μου βγει το άλμα πάνω από 1.90μ. Μακάρι να πάρω και μία καλή θέση που θα με βοηθήσει και στο μέλλον».

Για το τι θα της πει η προπονήτριά της, Ιωάννα Σιώμου, όταν τη δει είπε αστειευόμενη, παριστάνοντας τη Σιώμου: «Ηρέμησε Τατιανάκι, ο τελικός είναι άλλος αγώνας και πρέπει να ξανακάνεις τα ίδια και καλύτερα, δεν τελείωσαν όλα εδώ».