Μόναχο 2022 - Γναφάκη: «Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου, χωρίς λάθη θα έγραφα 55.8»

 Παναγιώτης Βότσης   14:26 18-08-2022  

Μόναχο 2022 - Γναφάκη: «Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου, χωρίς λάθη θα έγραφα 55.8»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο


Η Δήμητρα Γναφάκη πρέπει να είναι πάρα πολύ περήφανη από τον εαυτό της σήμερα. Ήρθε στον αγώνα στόχο και έκανε δύο φορές ατομικό ρεκόρ και με 56.14 πλησίασε το φράγμα των 56 δευτερολέπτων. Η μαχητικότητά της την έφερε στην πολύ τιμητική 13η θέση στην Ευρώπη με τη μέχρι τώρα καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της.

 

Παρόλα αυτά δικαίως η ίδια θέλει ακόμα περισσότερα: «Αποσυντονίστηκα στο 2ο μισό και έκανα τραγικά λάθη για μένα, έκοβα, έφτανα κοντά, έβγαινα πάλι ξανά, έκοβα ξανά... και παρόλα αυτά 56.14. Αν δεν έκανα τα λάθη μπορεί σήμερα να έγραφε και 55.80 έτσι όπως το ένιωθα εγώ, στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Είμαι όμως πολύ περήφανη που φεύγω από το Μόναχο με δύο ατομικά ρεκόρ και που έτρεχα δίπλα σε αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου. Κρατάω την τεράστια εμπειρία που πήρα μου άρεσε παρα πολύ η διοργάνωση, ήταν όλα πολύ οργανωμένα, χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και τη σταθερότητά μου σε καλύς χρόνους κοντά στα 56 δευτερόλεπτα. Η 13η θέση στην Ευρώπη είναι πολύ καλή και σημαίνει πολλά δεδομένου του επιπέδου, το ευρωπαϊκό είναι σαν παγκόσμιο».

 

Για το αν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν για την ίδια, είπε γελώντας: «Ο προπονητής μου θα ήθελε να κάνουμε κι άλλον αγώνα, εγώ όχι», ενώ για τους μελλοντικούς της στόχους τόνισε: «Θέλω σίγουρα να συνεχίσω με τον προπονητή μου αλλά θα δω τι μπορώ να αλλάξω γιατί στα Χανιά είμαι πολύ μόνη, θέλω να έχω παρέα στην προπόνηση. Ίσως με καμπ προτοιμασίας σε Ηράκλειο, Κύπρο. Η προπόνηση με την Ειρήνη (Βασιλείου) με κάνει καλύτερη, είναι πολύ μεγάλη αθλήτρια και με βοηθάει πολύ σε όλα τα επίπεδα. Ο επόμενος μου στόχος είναι να ρίξω το χρόνο μου κάτω από τα 56 δευτερόλεπτα, κάτι που πιστεύω ότι ήταν εφικτό και φέτος. Να είμαι επίσης όλο και πιο κοντά ακόμα και στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Στόχος επίσης είναι και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης που πιστεύω θα έρθει πιο εύκολα του χρόνου, αυτή η κούρσα θα μετρήσει και αρκετά για το ράνκινγκ»