Μόναχο 2022 - Καραλής: «Πρέπει να κάνω ένα restart»

 Παναγιώτης Βότσης   14:50 18-08-2022  

Μόναχο 2022 - Καραλής: «Πρέπει να κάνω ένα restart»


Ο Εμμανουήλ Καραλής έμεινε εκτός του τελικού του επί κοντώ ανδρών στο ευρωπαϊκό του Μονάχου αφού το 5.50μ που ήταν η καλύτερή του επίδοση στον προκριματικό δεν ήταν αρκετό για να τον βάλει στη 12άδα, χρειαζόταν το 5.65μ. Με καθαρά άλματα στο 5.30μ και το 5.50μ κατέκτησε την 13η θέση, αυτό όμως έχει μικρή σημασία αυτή τη στιγμή. Οπως είναι λογικό δεν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του και έφτασε στη μεκτή ζώνη χωρίς το μεγάλο λαμπερό χαμόγελο που μας έχει συνηθίσει.

 

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ανέφερε τα εξής: «Δεν πέρασα, φέτος ήταν για μένα μία πολύ δύσκολη χρονιά μετά τον τραυματισμό μου, ψυχικά περισσότερο, σωματικά ήμουν καλά. Με το ζόρι έκανα άλματα. Αλλά πρέπει να προχωρήσω και να συνεχίσω να κάνω το καλύτερό μου. Ήμουν σε τέτοια ψυχική κατάσταση από τον κλειστό και μετά που ήθελα να παρατήσω τον ανοιχτό. Το επί κοντώ έτσι είναι, κάτι κολλάει στην ψυχολογία και ξεκολλάει δύσκολα».


Για το πλάνο του από εδώ και πέρα, πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνω restart. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω την ψυχολογία μου και να αλλάξω αρκετά πράγματα στον εαυτό μου. Θα γεμίσω τις μπαταρίες μου και θα επιστρέψω με τον κλειστό στίβο του χρόνου. Ο δρόμος έχει πολλές δυσκολίες, όπως όλοι οι αθλητές έκανα μία κοιλιά. Δεν ελπίζω, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πηδήξω ακόμα πιο ψηλά. Όταν με δείτε χαρούμενο ξανά θα καταλάβετε ότι όλα είναι καλά».