Μόναχο 2022: Οι τελικές λίστες συμμετοχής ανά επίδοση και ανά χώρα

 Runbeat Team   13:08 10-08-2022  

Μόναχο 2022: Οι τελικές λίστες συμμετοχής ανά επίδοση και ανά χώρα


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Όλα είναι πλέον έτοιμα για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 15 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 21 του ίδιου μήνα στο Μόναχο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους και μετρούν αντίστροφα για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε και την τελική λίστα με τις συμμετοχές και διαβάζοντάς τη κανείς διαπιστώνει ότι βρίσκονται σε αυτή 31 πρωταθλητές από τη διοργάνωση του Βερολίνου το 2018, συμπεριλαμβανομένης της Sandra Perkovic από την Κροατία, η οποία στοχεύει σε έναν έκτο διαδοχικό τίτλο στη δισκοβολία.

Επίσης παρόντες θα είναι και οι 10 «χρυσοί» Ευρωπαίοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Όρεγκον αν και κάποιοι δε θα αγωνιστούν στο αγώνισμα που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο.

Όπως για παράδειγμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 1500 μέτρων Jake Wightman που θα συμμετάσχει στα 800 μέτρα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 35 χλμ. Massimo Stano που επέλεξε να αγωνιστεί στα 20χλμ.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι στη λίστα συμμετοχών βρίσκονται επίσης ένας αθλητής και τρεις αθλήτριες που είχαν αγωνιστεί στην αντίστοιχη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στο Μόναχο το 2002.

Πρόκειται για την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ ακοντισμού, την Τσέχα Barbora Spotakova, τη Γαλλίδα «ασημένια» Ολυμπιονίκη στη δισκοβολία του 2016, Melina Robert-Michon και τους Πορτογάλους βαδιστές Joao Vieira και Ines Henriques.

Τέλος, η νεότερη αθλήτρια στη λίστα συμμετοχής είναι η 15χρονη Sarolta Kriszt, η οποία είναι μέλος της γυναικείας ομάδας σκυταλοδρομίας 4x400μ. της Ουγγαρίας.

Τελικές συμμετοχές ανά διοργάνωση από τους καλύτερους της σεζόν

Τελικές συμμετοχές ανά εκδήλωση ανά χώρα