Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics)

 Παναγιώτης Βότσης   17:18 02-08-2022  

Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics)


Με τον ερχομό του Αυγούστου το Μόναχο μπαίνει όλο και περισσότερο σε ρυθμούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μιας και το πολυδιαφημισμένο ενιαίο ηπειρωτικό πρωτάθλημα των 9 διαφορετικών αθλημάτων θα ξεκινήσει στις 11 του μήνα.

 

Όπως είθισται, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων οι διοργανωτές παρουσίασαν σε επίσημη εκδήλωση τα μετάλλια των αθλητών που θα ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο ειδικό κιόσκι που στήθηκε για το πρωτάθλημα στην Μαρίενπλατς, την κεντρική πλατεία του δημαρχείου της πόλης, και το παρών έδωσαν καταξιωμένοι αθλητές και αθλήτριες όπως ο μεγάλος αντίπαλος του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ της κωπηλασίας, Oliver Zeidler, η αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης Alma Bestvater αλλά και η πρωταθλήτρια των 800μ, Christina Hering, όλοι γέννημα-θρέμμα της Βαυαρικής πρωτεύουσας. Συνολικά στα 9 αθλήματα (στίβος, beach volley, κανόε-καγιάκ, ποδηλασία, γυμναστική, κωπηλασία, αγωνιστική αναρρίχηση, πινγκ πονγκ, τρίαθλο) θα αγωνιστούν πάνω από 4700 αθλητές/ριες και θα διεκδικήσουν 177 σετ μεταλλίων. Τα πρώτα που θα απονεμηθούν θα είναι αυτά του σύνθετου ατομικού γυναικών στην ενόργανη γυμναστική στις 11 Αυγούστου.

Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics) runbeat.gr

Ο Zeidler δήλωσε: «Το ευρωπαϊκό του Μονάχου είναι ιδιαίτερης σημασίας διοργάνωση για μένα γιατί θα αγωνιστώ για το χρυσό 50 χρόνια μετά την νίκη του παππού μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο. Θα τα δώσω όλα για να το πετύχω», ενώ η Hering από την πλευρά της τόνισε: «Μου αρέσει πολύ το σχέδιό των μεταλλίων, θα ήταν ένα μεγάλο όνειρο να κερδίσω ένα μετάλλιο μέσα στην πόλη μου, αν και ο συναγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός».

 

Τα μετάλλια έχουν τριγωνικό σχήμα και πολυεδρικό μοτίβο το οποίο δίνει διαφορετικούς χρωματισμούς στο φως του ήλιου. Σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να θυμίζουν την χαρακτηριστική οροφή του Ολυμπιακού σταδίου, μίας ελαφριάς αλλά πολυσύνθετης κατασκευής που έχει παραμείνει στην Ολυμπιακή μνήμη ως τοπόσημο ιδιαίτερης αισθητικής από τη διοργάνωση του 1972. Αποτελείται από χαλύβδινους πυλώνες και ένα σύστημα καλωδίων και συρματόσχοινων που πλαισιώνουν τους πολυάριθμούς ακρυλικούς υαλοπίνακες οι οποίοι προσφέρουν εδώ και 50 χρόνια σκιά στις κερκίδες του σταδίου.

Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics) runbeat.gr

Στο σύνολο θα κατασκευαστούν κοντά στα 1300 μετάλλια σε συνεργασία με την Designworks, την εταιρεία σχεδίασης. Ο επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης, Holger Hampf, δήλωσε: «Ήταν σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε ένα μετάλλιο που θα έχει στοιχεία αναφοράς αυτής της ιστορικής αθλητικής εγκατάστασης», ενώ ο creative director της διοργάνωσης, Florian Weber, πρόσθεσε ότι στην πίσω πλευρά του μεταλλίου υπάρχει χαραγμένο το εικονόγραμμα κάθε αθλήματος, μία γραφιστική πρωτοτυπία που ξεκίνησε το 1964 στο Τόκιο και καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 από τον Otto Aicher.

Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics) runbeat.gr


Μόναχο 2022: Παρουσιάστηκαν τα μετάλλια των 9 αθλημάτων (Pics) runbeat.gr