Μόναχο 2022: Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

 Runbeat Team   9:29 12-08-2022  

Μόναχο 2022: Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα χαρίσει όμορφες εικόνες και δυνατές συγκινήσεις τις επόμενες 11 ημέρες.

 

Η εκδήλωση ήταν έτσι στημένη και σκηνοθετημένη ώστε να πιάνει όλο το εύρος του πάρκου με τους ερμηνευτές να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο που βρέθηκε σε αυτό.  DJ με ζωντανή μουσική, τοίχοι γκράφιτι, περφόρμερς, ζογκλέρ, ακροβάτες, φώτα λέιζερ συνέθεταν ένα μαγικό σκηνικό σε κάθε πεδίο του πάρκου.

Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που οι διοργανωτές άρχισαν να κάνουν έκκληση στον κόσμο να σταματήσει να πηγαίνει στο πάρκο και να παρακολουθήσουν την τελετή από την τηλεόραση.

Οι εκδηλώσεις περιείχαν ένα μείγμα μουσικής, χορού και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το ροκ συγκρότημα Sportfreunde Stiller ξεκίνησε τη βραδιά, ξεσηκώνοντας το πλήθος, ενώ ακολούθησε η τελετή με τις σημαίες των αθλημάτων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δηλαδή του στίβου, του μπιτς βόλεϊ, του κανόε σπριντ, της ποδηλασίας, της γυμναστικής, της κωπηλασίας, της αθλητικής αναρρίχησης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του τρίαθλου.

Αθλητές όπως ο γυμναστής Felix Remuta, η Γερμανίδα πρωταθλήτρια των 800 μέτρων, Christina Hering και ο Ολυμπιονίκης του 1972 στην κωπηλασία Hans-Johann Färber ανέβηκαν στη σκηνή με σημαίες υπό τον ήχο της 10μελούς μπάντας πνευστών του Μονάχου Moop Mama.

Με τίτλο «Back to the Roofs», η τελετή αποτέλεσε τον εορτασμό των 50 χρόνων από τότε που το Μόναχο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972, ενώ παρουσιάστηκε και ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα που ταξίδεψε το κοινό από τα γεγονότα πριν από μισό αιώνα στο σήμερα και όχι μόνο...

Το σόου έκλεισε με μία εντυπωσιακή συναυλία του ράπερ του Ρόστοκ, Marteria, ο οποίος νωρίτερα είχε ερμηνεύσει ένα τραγούδι από την κορυφή του Ολυμπιακού Σταδίου, απόλυτα εναρμονισμένο με το θέμα «Back To The Roofs».

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου θα είναι ο χώρος διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που ξεκινά σε τρεις ημέρες και συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα 15 Αυγούστου.