Μόναχο 2022: Τριψήφια αποστολή η Γαλλία με μεγάλα ονόματα

 Παναγιώτης Βότσης   17:02 06-08-2022  

Μόναχο 2022: Τριψήφια αποστολή η Γαλλία με μεγάλα ονόματα


Η Γαλλία θα στείλει κι αυτή μετά την Ιταλία αποστολή 101 μελών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά από τα μεγάλα ονόματα της χώρας.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Kevin Mayer που πρόσφατα αναδείχθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής του Όρεγκον θα δώσει τελικά το παρών στο Μόναχο, παρότι αρχικά είχε δηλώσει πως είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει. Θυμίζουμε ότι στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2018 είχε ακυρωθεί ενώ κυνηγούσε το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο τελικά κατάφερε ένα μήνα μετά στο μίτινγκ του Talence στη χώρα του. Η απόφαση αυτή ζορίζει σίγουρα τους Γερμανούς και τους Εσθονούς που πόνταραν στην απουσία του για την διεκδίκηση του τίτλου.

 

Στη σφυροβολία των ανδρών ένας δυνατός αντίπαλος των Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη θα είναι επιβεβαιωμένα ο Quentin Bigot, ο οποίος ήταν δευτεραθλητής κόσμου το 2019, φέτος έχει ξεπεράσει τα 80μ και θεωρείται διεκδικητής μεταλλίου. Στα 110μ εμπόδια οι Γάλλοι έχουν μεγάλη παράδοση και δεν θα μπορούσαν να μην κατεβάσουν σούπερ ομάδα με τον υπερασπιστή του τίτλου Pascal Martinot-Lagarde τον ανερχόμενο Sasha Zhoya και τον σπεσιαλίστα του κλειστού Aurel Manga. Απών όμως θα είναι από το πρωτάθλημα ο 27χρονος Wilhem Belocian. Στα υπόλοιπα δρομικά ξεχωρίζει ο ανερχόμενος Gressier στα 10000μ και ο αειθαλής Vicaut στα 100μ, ενώ για άλλη μία διοργάνωση θα είναι απών λόγω κακής φυσικής κατάστασης ο σπουδαίος 200άρης Christophe Lemaitre.

 

Στο επί κοντώ θα πάρουν θέση τα αδέρφια Lavillenie, Renaud και Valentin, με τον πρώτο να διεκδικεί το 5ο του μετάλλιο 12 χρόνια μετά το 1ο του χρυσό το 2010 κόντρα στον κολοσσό που λέγεται Mondo Duplantis. Έχει άλλα δύο χρυσά το 2012 και το 2014 και ένα χάλκινο το 2018. Ο προσφάτως δις παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο μήκος, Erwan Konate, θα ολοκληρώσει τη σεζόν και δεν θα δώσει το παρών στη Βαυαρική πρωτεύουσα.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η φετινή παγκόσμια πρωταθλήτρια των 60μ με εμπόδια του κλειστού, Cyréna Samba-Mayela, αλλά και η Alexandra Tavernier στην σφυροβολία που έχει βλέψεις για βάθρο. Το παρών θα δώσει στα 43 της και η σπουδαία δισκοβόλος Mélina Robert-Michon.