Μόναχο: Στον τελικό για το χρυσό η Στεφανίδη

 Runbeat Team   13:54 15-08-2022  

Μόναχο: Στον τελικό για το χρυσό η Στεφανίδη


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει, στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε δύο χαμένα άλματα στα 4,40μ. όμως με την 3η προσπάθεια πέρασε εύκολα. Επίσης εύκολα πέρασε και τα 4,50μ. που της έδωσαν την πρόκριση στον τελικό. Η Ελληνίδα αθλήτρια θα λάβει μέρος για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Ελένη Πόλακ έμεινε εκτός τελικού, περνώντας τα 4,40μ. και παίρνοντας την 17η θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα της: «Δεν αγχώθηκα, αλλά φάνηκε ότι κοιμόμουν όρθια. Το βρήκα όμως. Μπήκαμε πιστεύοντας ότι το 4,40μ. θα είναι αρκετό. Στην πρώτη προσπάθεια έκανα ένα λάθος και μετά κυνηγούσα. Όμως το βρήκα. Ο προκριματικός είναι δύσκολος αγώνας.

 

Πάντα θεωρώ ότι προετοιμαζόμαστε σωστά για τον Αύγουστο. Υπάρχει βελτίωση συνεχόμενη, αλλά όταν έρχεται μια δύσκολη χρονιά, εγώ πάντα προετοιμάζομαι για κάτι μεγάλο. Θέλω να μπω σαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με όλο το σεβασμό στις αντιπάλους, θα πάω με αυτό το στυλ και ας τερματίσω δεύτερη ή τρίτη».

Την πρόκριση στον τελικό πήραν τα αναμενόμενα φαβορί, ανάμεσα σε αυτά η Τίνα Σούτει, μία από τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Τετάρτης.