Μπέος: «Το ΕΑΚ Βόλου θα γκρεμιστεί και θα γίνει πάρκο»

 Runbeat Team   17:07 18-11-2023  

Μπέος: «Το ΕΑΚ Βόλου θα γκρεμιστεί και θα γίνει πάρκο»


Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ΕΑΚ Βόλου θα γκρεμιστεί και στην θέση του θα δημιουργηθεί πάρκο, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις για τους δημότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Το ΕΑΚ θα γκρεμιστεί όλο και θα γίνει ένα πρωτοποριακό πάρκο για τον κόσμο, με διαδρομές, με εξωτερικά γυμναστήρια. Ένα σύγχρονο πάρκο πρασίνου που θα το χαίρεται ο κόσμος. Με ιδιαίτερες διαδρομές, με παιδικές χαρές. Θα δείτε τη μακέτα τον καινούργιο χρόνο και πραγματικά θα διαπιστώσετε τι είναι αυτό που γίνεται, που δεν θα το αμφισβητήσει κανένας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό».

 

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου δεν πληρούν τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας: «Καταρχήν, αμφιβάλλω αν οι πυλώνες που υπάρχουν στο ΕΑΚ τηρούν την ασφάλεια. Κατασκευάστηκαν πριν 55 χρόνια και δεν έχουν συντηρηθεί. Οι μισές εξέδρες δεν έχουν στατικότητα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ως εκ τούτου και συζητώντας με πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κρίνουμε ότι αυτός ο χώρος μέσα στο κέντρο και ιδιαίτερα στη Νέα Δημητριάδα, να γίνει ένα φοβερό πάρκο που θα το χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα είναι πολυτιμότερο από αυτό το χάος που είναι τώρα».

Για το ότι χάνεται ένας ακόμη αθλητικός χώρος, σε συνδυασμό ότι το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί την έδρα του Ολυμπιακού, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Τα γήπεδα θέλουν συντήρηση, να βάλεις χρήματα, να φτιάξεις. Είχα πει ότι το μεγάλο γήπεδο στην Άλλη Μεριά ήταν σε καλή κατάσταση, όχι όλη η εγκατάσταση.

Το πρόβλημα αυτό το έχει ο Δήμος και οι πολίτες ή ο Ολυμπιακός Βόλου; Από πού το χρησιμοποιούσε ο Ολυμπιακός Βόλου; Φέτος το έχει. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν το είχε» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου για να προσθέσει ότι το γήπεδο είναι του δήμου και ότι η δημοτική Αρχή σχεδιάζει και προγραμματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των ομάδων.

«Χρηματοδότηση για το ΕΑΚ δεν έγινε για ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Οι ανάγκες των πολιτών, της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι αυτό που σχεδιάζουμε τώρα κι εμείς θα κάνουμε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη και οι πολίτες και όχι μία ομάδα που έχει υποχρέωση ο πρόεδρος και το ΔΣ να προβλέψει που θα έχει έδρα και ποια θα είναι αυτή».