Νέες διοικήσεις σε έξι αθλητικές Ομοσπονδίες

 Runbeat Team   9:28 22-03-2021  

Νέες διοικήσεις σε έξι αθλητικές Ομοσπονδίες


Έξι αθλητικές Ομοσπονδίες συνεχίζουν με νέα διοίκηση μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο μέσα από την ψηφιακή κάλπη «Ζευς».

Να επισημάνουμε ότι μετά από απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού όλες οι Ομοσπονδίες υποχρεούνται ως τις αρχές Απριλίου να έχουν πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Έτσι, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, επικράτησε η παράταξη του Βασίλη Διαμαντόπουλου που αναλαμβάνει την προεδρεία έχοντας στο πλευρό του και την Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια Ηρώ Μηλάκη.

Στην Ομοσπονδία του Μοντέρνου πεντάθλου νέα πρόεδρος αναδείχτηκε η Ντόρα Πάλλη, ενώ στην αντίστοιχη της Γυμναστικής ο Θανάσης Σταθόπουλος αναλαμβάνει την προεδρεία.

Στην ξιφασκία, ο Ιωάννης Λιγνός θα ηγείται πλέον της Ομοσπονδίας, ενώ στο Χάντμπολ εξελέγη η παράταξη του Kώστα Γκαντή .

Τέλος, στην Ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ, νέα πρόεδρος αναδείχτηκε η Ιωάννα Καρυοφύλλη καθώς ο Ηρακλειώτης Παραολυμπιονίκης, Γιώργος Καπελλάκης δεν τα κατάφερε.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης συνεχάρη τις νέες διοικήσεις, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με εξαιρετικές διαδικασίες χωρίς«παρατράγουδα», αδιάβλητα, με διαφάνεια και τάξη, ξεκίνησαν το σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθούν σταδιακά αρχές Απριλίου, οι αρχαιρεσίες σε 43 Ομοσπονδίες.

Εκλογές με απόλυτη επιτυχία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην ψηφιακή κάλπη «Ζευς», χάρις στη στενότατη συνεργασία και την άψογη δουλειά @MinDigitalGr, @pierrakakisk και @grnet.gr

Εκλέκτορες για πρώτη φορά τα νόμιμα και ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Σημαντική η ανανέωση στις νέες διοικήσεις. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή στα διοικητικά μοντέλα των Ομοσπονδιών Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών μας.

Η καλύτερη απάντηση στις «Κασσάνδρες» που μήνες προσπάθησαν να μολύνουν την αθλητική οικογένεια, είναι το ίδιο το αποτέλεσμα.

Διαφάνεια, Δημοκρατία, Νοικοκύρεμα.

Δικαίωση της αθλητικής μας μεταρρύθμισης.

Νέα σελίδα για τον αθλητισμό στη χώρα μας».