Νεστόρεια: Παιδικές φωνές, συγκίνηση και βραβεύσεις για Τζένγκο και Μποτσκαριώβ

 Runbeat Team   14:14 01-11-2022  

Νεστόρεια: Παιδικές φωνές, συγκίνηση και βραβεύσεις για Τζένγκο και Μποτσκαριώβ


Σε μία γιορτή του κλασικού αθλητισμού εξελίχθηκαν τα 1α «Νεστόρεια», τα οποία πραγματοποιήθηκαν προχθές Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο από το Σύνδεσμο προπονητών στίβου Β. Ελλάδος.

Περισσότερα από 750 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών από 21 σωματεία στίβου της Μακεδονίας συμμετείχαν στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του αθλητισμού, Άγιο Νέστορα.

 

Οι κερκίδες του Καυτανζογλείου γέμισαν από γονείς και συγγενείς των αγωνιζόμενων, με τους τελευταίους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μετέχοντας στους αγώνες δρόμου, αλμάτων και ρίψεων. Παρών ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνας Τζένγκο, η οποία τιμήθηκε μαζί με τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ.

Νεστόρεια: Παιδικές φωνές, συγκίνηση και βραβεύσεις για Τζένγκο και Μποτσκαριώβ runbeat.gr

Ρίγη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του Γιάννη Αβραμίδη στο Στάδιο. Ο νεαρός δεκαθλητής από τη Βέροια τραυματίστηκε σοβαρά προ τριετίας στην προπόνηση και μετά το δύσκολο κομμάτι της αποκατάστασης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον αθλητισμό ως ΑμεΑ! Η οικογένειά του μάλιστα τίμησε τον κ. Αυγενάκη για την συμπαράστασή του στο πρόβλημα του Γιάννη Αβραμίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καυτανζόγλειο βρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου (και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης) και Τασούλα Κελεσίδου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καταδύσεων Στέφανος Ευάγγελος Τζινόπουλος και πολλοί πολιτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Νεστόρεια: Παιδικές φωνές, συγκίνηση και βραβεύσεις για Τζένγκο και Μποτσκαριώβ runbeat.gr

Στις δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την του στίβου προκειμένου η Ελλάδα να διεκδικήσει τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ώρα και για τον ελληνικό στίβο, όπως άλλα μας αθλήματα, να ανοίξει πάλι τα φτερά του σε επίπεδο διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων».