Νικητές Μενεγής και Voskalo στον 2ο Polish run

 Runbeat Team   13:13 20-11-2023  

Νικητές Μενεγής και Voskalo στον 2ο Polish run


Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 18/11 το Polish run, το οποίο διοργάνωσαν ο Σύλλογος Πολωνών Κρήτης με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Ίκαρος με αφορμή την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου για τον πόλεμο της Πολωνίας με την Γερμανία.

Περίπου 200 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα των 5χλμ και τον παιδικό αγώνα των 800μ. που πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Στον παιδικό αγώνα των 800μ. νικητές στα αγόρια ήταν οι Νίκος Φωτεινάκης, Γκάμπριελ Ντάι και Λεωνίδας Βερνάδος, ενώ νικήτριες ήταν οι Ζωή Παντερή, Αθηνά Σούφη και Δανάη Βερνάδου.

 

Στα 5 χιλιόμετρα ταχύτερος ήταν ο Τάκης Μενεγής που τερμάτισε σε 17:37, δεύτερος ήταν ο Βαγγέλης Βουλγαράκης με 19:08 και τρίτος ο Αβραάμ Αποστολακάκης με 20:27.

Η Lydia Voskalo ήταν νικήτρια με χρόνο 26:06, δεύτερη ήταν η Κατερίνα Μεσισόβα με 21:32 και τρίτη η Dalia Lange με 21:46.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν για την προσφορά τους «την Περιφέρεια Κρήτης την Embassy of the Republic of Poland in Athens, τον Δήμο Ηρακλείου, την Δημοτική Αστυνομία, την τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, το τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου.

Τους χορηγούς νερό Ρούβας, Μαγεύματα Ψητοπωλείο – Εστιατόριο, stala beach Restaurant Roma Stalida, Ζαχαροπλαστείο Γκλόρια, οινοποιείο Τιτάκης, Μινωικές Γραμμές, Krystal, Φούρνο Βαμβουκάκη, Liberty, Emilia Georgoulakis, Sklavenitis Super Market, KLUB Przyjaciół Polski “Orzeł Biały”, Senso-Mat Textile strom, Candia Nuts, Ένωση Ηρακλείου, intro editing studio Intro editing studio, asteria apartments, Kreta.blanka.travel, Magazin και INISI.

Στον αγώνα παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κύριλλος».