Ντεμπούτο στον κλειστό στίβο για τις Femke Bol και Gudaf Tsegay τον Φεβρουάριο

 Runbeat Team   17:34 26-01-2023  

Ντεμπούτο στον κλειστό στίβο για τις Femke Bol και Gudaf Tsegay τον Φεβρουάριο


Αυξάνεται ο αριθμός των Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών που ανακοινώνουν το ντεμπούτο τους στον κλειστό στίβο. Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Femke Bol να ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τους αγώνες της στο μίτινγκ του Μετζ στις 11 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα πάρει μέρος στο «χρυσό» μίτινγκ στο Λιεβίν. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 1.500μ., Gudaf Tsegay από την πλευρά της θα επιστρέψει στη δράση στο Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais στις 15 Φεβρουαρίου.

 

Η 22χρονη Ολλανδή ξεκινά τη σεζόν με στόχο να υπερασπιστεί τους ευρωπαϊκούς τίτλους της στα 400μ. και στα 4x400μ. στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο έχοντας ως παρακαταθήκη την περυσινή εξαιρετική σεζόν.

Η Gudaf Tsegay είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 1500μ., ενώ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 5000μ. και το ασημένιο στα 1500μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον πέρυσι. Η 25χρονη πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο μίλι πριν λίγες εβδομάδες σημειώνοντας χρόνο 4:21.72 και τώρα επιστρέφει και πάλι στα 1500μ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Λιεβίν έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους και οι Marcell Jacobs, Mondo Duplantis, Katie Moon, Jakob Ingebrigtsen, Grant Holloway και Keely Hodgkinson κάτι που σημαίνει ότι η εξέλιξή του παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.