Ντούσκος: «Στο τέλος έλεγα θέλω το χρυσό μόνο το χρυσό» (vid)

 Runbeat Team   8:06 30-07-2021  

Ντούσκος: «Στο τέλος έλεγα θέλω το χρυσό μόνο το χρυσό» (vid)


Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο αθλητής που χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα χρυσό κάνοντας μία εκπληκτική κούρσα στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά κωπηλασίας μονού σκιφ.

Ο Έλληνας κωπηλάτης είχε δείξει τη δυναμική του και στα ημιτελικά, όμως ο τελικός είναι πάντα πιο δύσκολος. Παρότι βρίσκονταν στην 4η θέση τα πρώτα οκτακόσια μέτρα της κούρσας στη συνέχεια ανέβασε την ταχύτητά του και παρότι στο φινάλε ένιωθε να εξαντλείται η δύναμή του, άντεξε και έφτασε στη νίκη που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Ο ίδιος μιλώντας μετά την κούρσα του τόνισε:  

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος δεν έχω λόγια πραγματικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουνε σε αυτή την προσπάθεια.

Σκεφτόμουν να πάρω ένα μετάλλιο δεν ήξερα τι χρώμα. Είδα στα 800μ. ότι ήμουν τέταρτος και έκανα μια αλλαγή και προσπάθησα να περάσω μπροστά. Προσπάθησα να είμαι στην 1η τριάδα. Μετά μπήκα μπροστά και προσπάθησα να διατηρηθώ εκεί. Τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η προπόνηση και η προσπάθεια βγήκε. Στο τέλος σκεφτόμουν μόνο το μετάλλιο και έλεγα θέλω το χρυσό, μόνο το χρυσό.

Με το που πέρασα τον τερματισμό δεν πίστευα τι είχα κάνει. Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε και σκεφτόμουν την οικογένειά μου και όλους στα Γιάννενα τι κάνουν αυτή τη στιγμή.  Χαίρομαι που τα κατάφερα. Τώρα θα γυρίσω στην Ελλάδα να το συνειδητοποιήσω καλύτερα. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου, στην Εθνική ομάδα κωπηλασίας, στον γιατρό της ομάδας, στο χορηγό μου και σε όσους ξενύχτησαν για μένα.

Ελπίζω να πάρουμε κι άλλα χρυσά μετάλλια. Αυτό είναι για την Ελλάδα».