Νυφαντόπουλος: «Θα κυνηγήσω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τέλους»

 Runbeat Team   16:25 01-03-2024  

Νυφαντόπουλος: «Θα κυνηγήσω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τέλους»


Κέρδισε τον αθλητή που είχε «κλειδώσει» για να προκριθεί στα ημιτελικά ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, δηλαδή τον Καναδό Μπρέντον Ρόντνεϊ, που είχε φετινό 6.59, αλλά ο Μαρκ Μπράιαν Λούις από τη Σιγκαπούρη έκανε την κούρσα της ζωής του και άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή εκτός ημιτελικών στα 60 μέτρα. Μάλιστα, στην κούρσα έγιναν δύο εθνικά ρεκόρ!

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που είχε τον τέταρτο χρόνο στην τέταρτη προκριματική σειρά των 60 μ. με το φετινό ατομικό ρεκόρ, 6.68, που σημείωσε στις 3 Φεβρουαρίου στη Γάνδη, ήξερε ότι έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί, πάλεψε, αλλά με 6.74 έμεινε τέταρτος, πίσω από τους Φέρντιναντ Ομανιάλα (Κένια, 6.52), Σουχέι Τάντα (Ιαπωνία – 6.52 εθν. ρεκόρ) και Λούις και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

 

«Νώθω ικανοποίηση που βρέθηκα εδώ και αγωνίστηκα δίπλα σε τόσο μεγάλους αθλητές. Τεχνικά την ένιωσα καλά την κούρσα μου, το αποτέλεσμα όμως με άφησε οριακά εκτός τελικού. Δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί δουλέψαμε καλά στον κλειστό στίβο και γενικά πήγαμε καλά.

Είχα «λοκάρει» τον Καναδό και όταν είδα μετά τα 30 μ. ότι του έφυγα, πίστεψα ότι ήμουν μέσα. Αλλά ο αθλητής από τη Σιγκαπούρη έκανε εθνικό ρεκόρ και πήρε την τρίτη θέση. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο και εννοείται ότι θα κυνηγήσω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τέλους», δήλωσε μετά την κούρσα του ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.