Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες τον Eliud Kipchoge θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 31ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

 Runbeat Team   10:54 09-06-2023  

Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες τον Eliud Kipchoge θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 31ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής


Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων ομιλητών ξεκινά σήμερα Παρασκευή 9/6 το 31ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 του μήνα.

Το καθιερωμένο πλέον Συνέδριο θα έχει φέτος για κεντρικό ομιλητή τον Andy Jones,  τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του θρύλου του μαραθωνίου, Eliud Kipchoge.

 

Ο καθηγητής Andy Jones είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες της Επιστήμης του Αθλητισμού και σίγουρα έχει να διδάξει πολλά στους μετέχοντες στο συνέδριο.

Θα έχει πολλά να πει για τον τρόπο που ο Eliud Kipchogeέφτασε στο σημείο να θεωρείται «θρύλος» του μαραθωνίου, να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 2:01:59 και να παραμένει στα 39 του χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Kipchoge κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 όσο και του Τόκιο το 2020, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Οκτωβρίου του 2019 έτρεξε μαραθώνιο στην Βιέννη σε χρόνο 1.59.40 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έτρεξε μαραθώνιο δρόμο σε λιγότερο από 2 ώρες. Η επίδοση αυτή ωστόσο δεν θεωρείται παγκόσμιο ρεκόρ, γιατί ο αγώνας δεν ήταν ανοικτός σε όλους, ενώ ο αθλητής είχε την υποστήριξη αυτοκινήτου για διατήρηση του ρυθμού τρεξίματος καθώς και ομάδας δρομέων που έτρεχαν μαζί του.