Ο απολογισμός της οργανωτικής επιτροπής του 17ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα

 Runbeat Team   14:34 13-12-2023  

Ο απολογισμός της οργανωτικής επιτροπής του 17ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα


Θετικός ήταν ο απολογισμός για τον 17ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Οι διοργανωτές στο μεταγωνιστικό δελτίο Τύπου που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα κάνουν ειδική μνεία στους νικητές Πούρικα και Γιαζιτζίδου, οι οποίοι σημείωσαν ρεκόρ διαδρομής, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, το μεταγωνιστικό δελτίο Τύπου:

«Χειμωνιάτικος Ενιπέας, ένας επιτυχημένος αγώνας υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων που σημείωσε αρκετά ρεκόρ φέτος!

Στο Λιτόχωρο Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου, στις 10 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 17ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και τα 8α Ολύμπια Μονοπάτια.

17ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας.

 

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας για πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, και κατατάσσεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για την άρτια και ποιοτική διοργάνωσή του.

Η διαδρομή μήκους 25χλμ με θετική υψομετρική διαφορά +1740μ είχε εκκίνηση και τερματισμό στο ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Η διαδρομή περιείχε τεχνικά δύσκολες ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά η ομορφιά των μονοπατιών, σε συνδυασμό με καλό καιρό χάρισε στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου.

Στη γραμμή εκκίνησης στάθηκαν 435 αθλητές και αθλήτριες.

Στην κατηγορία ανδρών όλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν συναρπαστικό αγώνα εφόσον υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και τεράστια μάχη δόθηκε από τις πρώτες στιγμές της εκκίνησης. Αυτό είχε σαν συνέπεια οι πρώτοι τέσσερεις να έχουν καταρρίψει το περσινό ρεκόρ που αποτελούσε 02:24:42! Ο μεγάλος νικητής στέφθηκε ο Μανώλης Πούρικας της Saucony Greece οποίος σημείωσε το νέο ρεκόρ διαδρομής στις 02:18:01

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα ανδρών:

1. Μανώλης Πούρικας (Saucony Greece) 02:18:01

2. Θανάσης Παγουνάδης (Salomon Hellas) 02:18:10

3. Κοσμάς Πλακετάς (Saucony Greece) 02:20:24

4. Βασίλης Μπαλαμώτης (Salomon Hellas) 02:23:38

5. Νικόλαος Πονιρέας (Α.Ε Μεσόγειων Αρμένιας ο Παλληνευς) 02:25:19

6. Χάρης Καλαμπούκας02:26:56

7. Ανδρέας Μανέτας02:30:16

8. Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit Greece) 02:30:52

9. Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) 02:31:31

10. Γιώργος Λουφέκης (L-CREW / Dynafit Greece) 02:34:10

Στην κατηγορία των γυναικών τα πράγματα κύλισαν πιο ομαλά. Για τρίτη συνεχομένη φορά η Χριστίνα Γιαζιδζίδου της Salomon Hellas απέδειξε την απόλυτη κυριαρχία και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 02:44:17, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ διαδρομής στις 02:52:10. Δεύτερη ήταν η Μαρία Παπαποστόλου με χρόνο 02:57:36 και τρίτη ακολούθησε η Νίκη Ζιώγα της Compressport Greece/L-crew με χρόνο 03:00:50.

8α Ολύμπια Μονοπάτια

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, τα Ολύμπια Μονοπάτια αφιερωμένα στα σπάνια φυτά του Ολύμπου, ο οποίος φέτος κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών. Η εκκίνηση δόθηκε 15λ μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Λόγω της αυξημένης συμμετοχής αθλητών η οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon αποφάσισε την αλλαγή της διαδρομής στα πρώτα 2 χιλιόμετρα του αγώνα η οποία πλέον έγινε κοινή με τη διαδρομή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Στη γραμμή εκκίνησης στάθηκαν 348 αθλητές και αθλήτριες.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο.

Μεγάλη μάχη δόθηκε για πρώτη θέση στην κατηγόρια ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος νικητής ήταν ο Γιωργος Γιαννούλης της OAK Αίγινας με χρόνο 00:48:40, δεύτερος ο Λευτέρης Ανδρονικιδης της Saucony Greece με χρόνο 00:48:40 και κλάσματα δευτερολέπτων διαφορά, και τρίτος ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης της Fifth Elemenet/DRC Athens με χρόνο 00:50:24.

Ενώ στις γυναίκες, την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε η περσινή νικήτρια η Μαρία Λουφέκη της ομάδας MPP/Scott Running Greece με χρόνο 00:56:50, τη δεύτερη η Χρυσούλα Βλισαρουλη της Vmaxtraining με χρόνο 00:57:12 και την τρίτη η Νατάσα Σπανού με χρόνο 00:59:08.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 17ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τα 8α Ολύμπια Μονοπάτια καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές η διοργάνωση προσπαθεί να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του αγώνα:

- την εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός Α.Ε.

- την εταιρία ΒΙΚΟΣ για τα νερά και αναψυκτικά για τους αθλητές

- το κατάστημα Performance-Store (Θεσσαλονίκη) και την εταιρία Squeezy Sports Nutrition για τα ενεργειακά συμπληρώματα

- τον κ Σπύρο Κουλκουδίνα για το φαρμακευτικό υλικό (Κατερίνη)

- κατάλυμα Divine Forest (Λιτόχωρο)

- την εταιρία POLO

καθώς τους υποστηρικτές:

- την εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

- την εταιρία Saucony Greece για τα δώρα των νικητών

- την εταιρία Era Energy (Λιτόχωρο)

- το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο)

- το εστιατόριο «Sunday’s Pizza kouzina bar» (Λιτόχωρο)

- την πιτσαρία «Το Τζάκι» (Λιτόχωρο)

- την εταιρεία «Από καρυδιάς» Μπαρδάκης (Κατερίνη)

- την καφετέρια Coffee Island (Λιτόχωρο)

- την καφετέρια Coffee Mountain (Λιτόχωρο)

- την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

- την εταιρία Dilos Οικονομική (Κατερίνη)

- την εταιρεία Novalis Vita

τις εθελοντικές ομάδες ΕΟΣ Βροντούς, Olympus Marathon RT και Olympus Geo Trail που ανέλαβαν σταθμούς τροφοδοσίας, τους Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες (ΕΕΣ) του τμήματος Κατερίνης, το Δήμο Δίου Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του αγώνα, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη.

Η διοργάνωση του 17ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και σύμφωνα με τους κανονισμούς και έγκριση του ΣΕΓΑΣ, έγκριση τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και τοπικών αρχών.

Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου κλείνοντας τη δρομική χρονιά με την υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και τα Ολύμπια Μονοπάτια ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2023, εύχεται σε αθλητές-αθλήτριες, χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές».