Ο. Φιάσκα: «Πρώτα η ομάδα και μετά το ατομικό στο Παγκόσμιο Ομάδων»

 Runbeat Team   20:12 02-02-2022  

Ο. Φιάσκα: «Πρώτα η ομάδα και μετά το ατομικό στο Παγκόσμιο Ομάδων»


Μία από τις αθλήτριες της νέας γενιάς που δείχνουν ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν μελλοντικά καλές παρουσίες σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι η Όλγα Φιάσκα.

Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων δοκίμασε για πρώτη στα 35χλμ. βάδην (2.59.06) κι έδειξε πως και σε αυτή την απόσταση μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.

 

«Πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε τον τελευταίο καιρό. Είχαμε πει με τον προπονητή μου να πάμε στην Κύπρο για προετοιμασία να δούμε πως θα εξελιχθεί η προπόνηση και να αποφασίσουμε. Τελικά στην Κύπρο καταφέραμε και βγάλαμε μεγάλο όγκο δουλειάς και φάνηκε πως είμαι σε θέση να διεκδικήσω μια καλή παρουσία στο Πανελλήνιο 35χλμ. βάδην» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η αθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης και συμπλήρωσε:

«Στόχος είναι μέσα από τους αγώνες που ακολουθούν να κυνηγήσω το όριο για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό στα 35χλμ. βάδην. Θεωρώ πως με βάση τη δουλειά που έχουμε κάτι, είμαι σε θέση να το καταφέρω». Η εθνική μας ομάδα τον επόμενο μήνα θα κληθεί να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Ομάν του Μουσκάτ.

 

«Ο πρώτος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην στο Μουσκάτ εκεί όπου θα έχω την χαρά και την τιμή να είμαι μέλος μιας ομάδας που διαθέτει εξαιρετικές αθλήτριες, με τις οποίες θα συγκροτήσουμε μια δυνατή ομάδα. Τα κορίτσια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το έδειξαν με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση πρώτα μετράει τι θα κάνει η ομάδα κι έπειτα τι θα κάνεις σε ατομικό επίπεδο», είπε η Φιάσκα αναφερόμενη στις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, που μαζί με την ίδια και την Έφη Κουρκουτσάκη, αποτελούν την ομάδα στα 35χλμ. βάδην για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουσκάτ αποτελεί την πρώτη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση των μελών της εθνικής ομάδας, που προετοιμάζονται για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022.