Ο Γιώργος Πομάσκι σκιαγραφεί το προφίλ του μοναδικού Μίλτου Τεντόγλου

 Runbeat Team   15:09 24-06-2021  

Ο Γιώργος Πομάσκι σκιαγραφεί το προφίλ του μοναδικού Μίλτου Τεντόγλου


Ο Μίλτος Τεντόγλου θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους κορυφαίους άλτες του κόσμου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Η σταθερή απόδοσή που έχει σε κάθε αγώνα που μετέχει είναι αξιοθαύμαστη και μοναδική για έναν αθλητή.

Ο πλέον αρμόδιος για να αναλύσει το αγωνιστικό προφίλ του Μίλτου Τεντόγλου είναι ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ πλέκοντας το εγκώμιο του αθλητή του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Πομάσκι για το φαινόμενο Τεντόγλου:

«Ο Μίλτος κάνει κάτι μοναδικό αυτή τη στιγμή. Κάτι που κανείς άλλος άλτης δεν πρέπει να κάνει. Η προπόνηση του δεν περιλαμβάνει καθόλου άλματα, λόγω του προβλήματος στο γόνατο. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα έκανε μόλις μία προπόνηση αλμάτων, τον Απρίλιο», είπε ο Γιώργος Πομάσκι και συμπλήρωσε:

«Το προπονητικό μοντέλο που ακολουθεί ο Μίλτος είναι ένα και εξελίσσεται. Πάνω σε αυτό το μοντέλο δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα με μια σειρά από ασκήσεις που αντικατέστησαν την προπόνηση αλμάτων. Επίσης φέτος έκανε λιγότερους αγώνες, περίπου έναν ανά 15 ημέρες προκειμένου να μην επιβαρύνει το γόνατο».

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά, που κάνουν τον Τεντόγλου να ξεχωρίζει, ο έμπειρος προπονητής τόνισε:«Το έχω πει κι άλλες φορές αυτό που κάνει τον Μίλτο να ξεχωρίζει είναι η αγωνιστικότητα του και η αθλητικότητα του. Όλοι κατανοούν αυτά που τους λες, όμως, του Μίλτου του λες ένα και εκτελεί δέκα. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Επίσης ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που μπορεί να αντιδράσει πολύ αποτελεσματικά υπό πίεση, κάτι που δεν το καταφέρνουν όλοι».

Ο Τεντόγλου δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα από τα φαβορί για μια καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η σταθερότητα του σε προσπάθειες πάνω από τα 8,30 μ., η ικανότητα να λειτουργεί αποτελεσματικά σε μεγάλες διοργανώσεις και η θέληση είναι ικανά να τον φέρουν κοντά στο στόχο του. «Νομίζω πως στους φετινούς Ολυμπιακούς δε θα φτάσουν τα 8,30 μ., όπως συνέβη σε κάποιες διοργανώσεις στο παρελθόν. Όποιος κινηθεί πάνω από τα 8,50 μ. θα έχει βάλει υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο», κατέληξε ο Γιώργο Πομάσκι.

Ο Τεντογλου θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα στο Μονακό στις 9 Ιουλίου και στις 16 Ιουλίου θα αναχωρήσει για το Μισάτο, όπου θα γίνει το καμπ της εθνικής ομάδας στίβου, πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι έως τώρα αγώνες του Τεντόγλου στη θερινή σεζόν

8,60 μ. Μίτινγκ Αλμάτων, Καλλιθέα

8,27 μ. Βενιζέλεια- Χανιά, Χανιά

8,48 μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Πάτρα

8,38 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, Ρουμανία