Τρέξε και νίκησε τον Kipchoge: Ένας αγώνας όπου ο Κενυάτης θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση

 Runbeat Team   20:00 14-10-2021  

Τρέξε και νίκησε τον Kipchoge: Ένας αγώνας όπου ο Κενυάτης θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση


Σε έναν αγώνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα λάβει μέρος ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο του Τόκιο (αλλά και του Ρίο), Eliud Kipchoge. Ο Κενυάτης θα αγωνιστεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο αγώνα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, που θα γίνει με σκοπό να εορταστούν οι 1.000 ημέρες που θα απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ο αγώνας θα είναι 5 χιλιομέτρων και θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, με ένα αρκετά ενδιαφέρον format. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετοχές θα είναι ανοικτές για όλους όσους ενδιαφέρονται και όλοι όσοι δηλώσουν θα ξεκινήσουν στον αγώνα με ένα… πλεονέκτημα. Όλοι οι δρομείς θα ξεκινήσουν σε γκρουπ πριν τον Eliud Kipchoge και ουσιαστικά θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν στον ίδιο αγώνα με τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ.

 

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει την προσπάθειά του και ο Κενυάτης, με τους υπόλοιπους δρομείς να προσπαθούν να τον κερδίσουν. Ο μαραθώνιος που θα γίνει στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 θα έχει και έναν ακόμα μαραθώνιο, στον οποίο θα λάβουν μέρος απλοί δρομείς, είτε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες. Όσοι καταφέρουν να τερματίσουν πριν τον Kipchoge στα Ηλύσια Πεδία στα τέλη Οκτωβρίου, θα κερδίσουν μία θέση στον επιπλέον αγώνα του 2024!

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρεθώ στο Παρίσι 1.000 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 για μία πραγματικά ξεχωριστή πρόκληση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Kipchoge.