Ο μαραθώνιος του Σίδνεϋ θέλει να γίνει ο έβδομος Major – Πρόταση στον Kipchoge για το 2024

 Runbeat Team   19:30 11-01-2023  

Ο μαραθώνιος του Σίδνεϋ θέλει να γίνει ο έβδομος Major – Πρόταση στον Kipchoge για το 2024


Οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Σίδνεϋ στην μακρινή Αυστραλία θέλουν να κάνουν τον αγώνα τους τον έβδομο Major και ελπίζουν στην βοήθεια του GOAT Eliud Kipchoge. Πιο συγκεκριμένα, το Σίδνεϋ μαζί με το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αλλά και η Τσενγκντού της Κίνας έχουν καταθέσει υποψηφιότητες για να γίνουν ο έβδομος Major μαραθώνιος μετά τους αγώνες σε Βερολίνο, Τόκυο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο και Λονδίνο.

Ο αγώνας της Αυστραλίας έχει πράγματα που πρέπει να διορθώσει, και προσπαθεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση που θα της χαρίσει την συγκεκριμένη διάκριση. Για να μπορέσει να γίνει ένας μαραθώνιος Major, πρέπει να έχει κάποια κριτήρια, όπως μεγάλη συμμετοχή, καλή οργάνωση, πιστοποίηση και όχι μόνο, με τους διοργανωτές του μαραθωνίου του Σίδνεϋ να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Μία από τις κινήσεις τους είναι η πρόταση που έγινε στον Eliud Kipchoge να τρέξει εκεί το 2024, κάτι το οποίο θα ανεβάσει τη δημοτικότητα του αγώνα, ενώ εάν ο Κενυάτης καταφέρει να κερδίσει θα προσθέσει μία νίκη σε ακόμα μία ήπειρο στην καριέρα του. Στόχος του Kipchoge είναι να γίνει ο πρώτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία με τρία σερί χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και six star finisher.

Μένει βέβαια να φανεί εάν ο Κενυάτης θα δεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση, αφού ο μαραθώνιος του Σίδνεϋ για το 2024 είναι προγραμματισμένος να γίνει περίπου έναν μήνα μετά τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που θα γίνει στις 10 Αυγούστου, συνεπώς φαίνεται δύσκολο να αγωνιστεί.