Ο μεγάλος αγώνας πλησιάζει: O Eliud Kipchoge μιλάει για τις αναμνήσεις του από το Βερολίνο (Vid)

 Runbeat Team   19:26 16-09-2022  

Ο μεγάλος αγώνας πλησιάζει: O Eliud Kipchoge μιλάει για τις αναμνήσεις του από το Βερολίνο (Vid)


Ο μαραθώνιος του Βερολίνου πλησιάζει, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο για το εάν ο Eliud Kipchoge καταφέρει να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:39) στον αγώνα της 25ης Σεπτεμβρίου. Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος μίλησε στο κανάλι της NN Running Team στο YouTube για όλα όσα θυμάται από τις προηγούμενες συμμετοχές του, αλλά και αναφορικά με το τι να περιμένουμε από εκείνον στην ερχόμενη.

 

Ο Kipchoge έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στον αγώνα του Βερολίνου, και μιλώντας για την συμμετοχή του από το 2013, όπου τερμάτισε 2ος, τόνισε:

«Το 2013 ουσιαστικά μάθαινα ακόμα τον μαραθώνιο και ένιωσα τα πάντα πολύ έντονα, αλλά είπα στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Τερμάτισα δεύτερος, έκανα νέο ατομικό ρεκόρ και ο νικητής έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Φαινόταν ότι ήταν απίθανο το να σπάσει κάποιος εκείνο το παγκόσμιο ρεκόρ. Όταν όμως έτρεξα 2:03:05 και το έχασα για 8 δευτερόλεπτα, τότε είπα ότι θα πάω για το παγκόσμιο ρεκόρ του Kimetto».

 

Ο Κενυάτης αναφέρθηκε στην σημασία της προπόνησης και της σκληρής δουλειάς, λέγοντας ότι τους τελευταίους μήνες προπονείται πολύ σκληρά ενόψει του αγώνα στην Γερμανία. Μίλησε για τον καιρό, που μπορεί να επηρεάσει τος αθλητές, αλλά και για την διαδρομή του αγώνα στο Βερολίνο, που είναι γνωστή ως μία από τις πιο επίπεδες του κόσμου: «Όλη η διαδρομή στο Βερολίνο είναι επίπεδη και μπορεί να με κάνει να τρέξω γρήγορα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Το 2018 ήταν πραγματικά κάτι το διαφορετικό για εμένα. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα του να τερματίζεις με παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο» ανέφερε για τον αγώνα του στο Βερολίνο από το 2018, όταν και έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο αναμένεται να «κυνηγήσει» την επόμενη Κυριακή.