Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του κόσμου

 Runbeat Team   22:19 21-10-2021  

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του κόσμου


Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής σεζόν στο στίβο όχι μόνο γιατί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά για τη σταθερότητα στην απόδοσή του και το εντυπωσιακό 8.60μ. που πέτυχε στο μίτινγκ της Καλλιθέας και αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο.

Οι επιδόσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να τον επιλέξει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ως υποψήφιο για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο.

 

Η ψηφοφορία για το κοινό είναι ανοιχτή στους λογαριασμούς της World Athletics σε Facebook, Instagram και Twitter και οι φίλοι του στίβου, μπορούν να ψηφίσουν τον Έλληνα πρωταθλητή κάνοντας Like ή share στη σχετική ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Υποψήφιοι για τον ίδιο τίτλο είναι ακόμη οι Τζόσουα Τσεπτεγκέι (5.000μ./10.000 μ.- Ουγκάντα), Ράιαν Κρούζερ (σφαιροβολία - ΗΠΑ), Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (1.500 μ. - Νορβηγία), Έλιουντ Κιπτσόγκε (μαραθώνιος - Κένυα), Πέδρο Πιτσάρδο (τριπλούν - Πορτογαλία), Ντάνιελ Σταλ (δισκοβολία- Σουηδία), Ντέιμιαν Γουόρνερ (10αθλο- Καναδάς), Κάρστεν Γουόρχολμ (400 μ. εμπ. - Νορβηγία). Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Νοεμβρίου όπου θα γίνει γνωστή η τελική πεντάδα.