Ο Νεοζηλανδός δρομέας Zane Robertson συνελήφθη στην Κένυα για κατοχή όπλων και απόπειρα βιασμού

 Runbeat Team   9:28 21-09-2023  

Ο Νεοζηλανδός δρομέας Zane Robertson συνελήφθη στην Κένυα για κατοχή όπλων και απόπειρα βιασμού


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο πρώην δρομέας Zane Robertson συνελήφθη στην Κένυα έχοντας στην κατοχή του όπλα, ενώ νωρίτερα είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία της Κένυας αναφέρει ότι ο 33χρονος δρομέας βρέθηκε να έχει στο σπίτι του κοντά στο Ίτεν ένα τουφέκι AK-47 και 23 φυσίγγια.

Ο αστυνομικός διοικητής της υποκομητείας, Tom Makori, ανέφερε ότι μια γυναίκα κατήγγειλε τον Robertsonγια απόπειρα βιασμού κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. «Ο ύποπτος ζει στην Κένυα εδώ και αρκετά χρόνια», είπε ο αστυνομικός διοικητής στην εφημερίδα της Κένυας Standard και πρόσθεσε: «Αγόρασε γη και έχτισε την κατοικία του. Οι προκαταρκτικές μας έρευνες δείχνουν ότι το AK-47 που είχε στην κατοχή του ήταν χωρίς άδεια».

 

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο Robertsonείχε αρνηθεί να ανοίξει την πόρτα όταν έφτασε η αστυνομία για να τον συλλάβει για ανάκριση σχετικά με την απόπειρα βιασμού και έτσι έγινε ο έλεγχος στο σπίτι του και βρέθηκαν τα όπλα.

Ο Νεοζηλανδός είχε μία σημαντική καριέρα ως αθλητής έχοντας σημειώσει ρεκόρ, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5000μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας το 2014. Αγωνίστηκε επίσης στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από δύο χρόνια.

Η καριέρα του ως δρομέας, ωστόσο, έληξε άδοξα τον περασμένο Μάρτιο όταν βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας Ερυθροποιητίνη (EPO). Μάλιστα επειδή προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές όσον αφορά στην υπόθεση ντόπινγκ η ποινή του από τέσσερα χρόνια που ήταν αρχικά διπλασιάστηκε στα οκτώ.