Ο ΣΕΓΑΣ παρουσιάζει τα σωματεία του ξεκινώντας από τον Αθλητική Παιδεία Αξιούπολης

 Runbeat Team   16:44 12-10-2022  

Ο ΣΕΓΑΣ παρουσιάζει τα σωματεία του ξεκινώντας από τον Αθλητική Παιδεία Αξιούπολης


Μία νέα στήλη εγκαινιάζει ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος αποφάσισε να παρουσιάσει τα σωματεία που ανήκουν στο δυναμικό του δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο της εκάστοτε περιοχής να γνωρίζει τα αναγνωρισμένα μέλη της.

Η αρχή γίνεται με το σωματείο της Αθλητικής Παιδείας Αξιούπολης.

 

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να γνωρίσει στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό, τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του Στίβου, έχει αρχίσει πρωτοβουλία γνωριμίας, με τα κύτταρα του αθλητισμού, τα Αθλητικά μας Σωματεία και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ)

Σήμερα παρουσιάζουμε την Αθλητική Παιδεία Αξιούπολης, έναν Σύλλογο που βρίσκεται στην πόλη της Αξιούπολης (2.897 κάτοικοι κατά την απογραφή του 2011), που βρίσκεται 547 χιλιόμετρα Βόρεια-Βορειοδυτικά από την Αθήνα, 62 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, 34 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς, 3,5 χιλιόμετρα δυτικά του Πολυκάστρου και δυτικά του ποταμού Αξιού.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2017 και πρόεδρος είναι η κα Όλγα Κολομπόβα.

Το έμβλημα του συλλόγου είναι η κουκουβάγια πάνω από τους διαδρόμους του στίβου. Η αφετηρία των διαδρομών συμβολίζει την είσοδο των παιδιών στον αθλητισμό από την πολύ μικρή ηλικία. Οι διάδρομοι που οδηγούν στην κουκουβάγια συμβολίζουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά στην αθλητική τους διαδρομή και τις πνευματικές και ηθικές αρετές με τις οποίες εξοπλίζονται στο βάθος του χρόνου. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία μεταφέρονται και τους ενισχύουν και στην υπόλοιπη ζωή τους.

Αθλητική Παιδεία Αξιούπολης

Κυρία πρόεδρε, πόσους αθλητές/τριες διαθέτει ο Σύλλογος σας ανά ηλικιακή κατηγορία και πόσους προπονητές;

Το σωματείο μας αριθμεί (κάθε χρόνο) περίπου 40 αθλητές/τριες σε όλες τις κατηγορίες. Την φετινή αθλητική χρονιά έχει 44 αθλητές και αθλήτριες που μοιράζονται στις κατηγορίες ως εξής:

Μίνι (7&11 ετών): 15 (6 αγόρια και 9 κορίτσια).

Κ14: 14 (3 αγόρια και 11 κορίτσια).

Κ16: 8 (1 αγόρι και7 κορίτσια).

Κ18: 4 ες ( 3 κορίτσια και 1 αγόρι).

Κ20: 3 ( 2 αγόρια και 1 κορίτσι).

Στο ερώτημα για το πόσους προπονητές έχουμε, σας αναφέρω ότι ο Σύλλογος μας έχει έναν προπονητή για όλες τις κατηγορίες

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ σε ποια θέση βρίσκεται ο Σύλλογός σας και ποια είναι η καλύτερη που έχετε πάρει;

Από τα επίσημα στοιχεία αξιολόγησης σωματείων του ΣΕΓΑΣ το 2021 το σωματείο κατετάγη στη θέση 222. Η καλύτερη θέση ήταν στην αξιολόγηση του 2020 όπου βρισκόταν στη 221η θέση. Το 2019 στην 301η θέση και το 2018 στην 286η θέση.

Ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται και σε τι κατάσταση είναι;

Το σωματείο χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στίβου του δημοτικού σταδίου Αξιούπολης, μετά από παραχώρηση του δήμου Παιονίας και τον ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του σταδίου, διαμορφωμένο με εθελοντική εργασία του προπονητή.

Υπάρχουν αυτοσχέδιες βαλβίδες ρίψεων πάνω σε τσιμέντα εντός του σταδίου και μια αποθήκη (παλαιά αποδυτήρια) όπου αποθηκεύεται το αθλητικό υλικό που χρησιμοποιείται και ως αίθουσα βαρών.

Χρησιμοποιούμε επίσης το κλειστό γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Αξιούπολης που διατίθεται επίσης στο σωματείο μας από το δήμο Παιονίας για τις ακαδημίες το χειμώνα και τις προπονήσεις ύψους των μεγαλύτερων αθλητών και για τις ανάγκες προπόνησης έχουμε αγοράσει ένα στρώμα ύψους.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι των αθλητικών υποδομών, που παραπέμπουν στην Ελλάδα του 1970. Υπάρχει δέσμευση του δήμου για αξιοποίηση του χώρου που υπάρχει κάτω από τις κερκίδες. Έχουμε μεταφέρει πλάκες καουτσούκ από παλαιές ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Περιμένουμε εδώ και 2 χρόνιατσιμεντόστρωση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για να επικολληθούν πάνω σε αυτό (για την ώρα είναι τοποθετημένες πάνω στο χώμα καλύπτοντας 1,5μ x 80μ).

Η τοποθέτηση ταρτάν είναι όνειρο θερινής νυκτός, παρά τις πολυάριθμες εισηγήσεις. Υπάρχει δέσμευση δημάρχου για μελλοντική τοποθέτηση.

 Όλο το αθλητικό υλικό έχει αγοραστεί από το σωματείο. Η μέριμνα του δήμου περιορίζεται στις παραχωρήσεις χώρων.

Πληροφορίες για επικοινωνία με το Σωματείο :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΘΛΗΤΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ, Δημοτικό στάδιο Αξιούπολης,Αξιούπολη, 61400

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6949289350

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: [email protected]

FACEBOOK :https://www.facebook.com/profile.php?id=100085624864019

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://sites.google.com/site/enorganistivospaionias».